Ayakları İle Ebru Yapan Sümeyye Boyacı, Vali Tuna’yı Makamında Ziyaret Etti

Doğuştan iki kolu olmamasına rağmen ayaklarını kullanarak yaptığı resim ve ebrularla tanınan Sümeyye Boyacı ile ebru hocacı Didem Üstün, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.

Ayakları İle Ebru Yapan Sümeyye Boyacı, Vali Tuna’yı Makamında Ziyaret Etti

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, doğuştan iki kolu olmamasına rağmen ayaklarıyla yazı yazabilen, resim yapan ve yüzen Sümeyye’nin örnek bir kişiliğe sahip olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde “Geleneksel Türk Ebru Sanatı Sergisi” nin açılışına katıldığını hatırlatan Vali Tuna, bu sergide sergilenen Sümeyye’nin eserlerini çok beğendiğini söyledi.

“Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel Türk el sanatlarımıza sahip çıkmalıyız” diyen Vali Tuna, medeniyet ve kültürlerin geçiş yolu olan Anadolu’da el sanatlarının çok eski bir tarihe sahip olduğunu kaydetti.

Yapılan çeşitli el sanatlarında, zevkin ve rengin geçmişe olan bağlılıklarının bir örnekleri olduğunu söyleyen Vali Tuna, Anadolu el sanatlarının, gelenek ve görenekleriyle maziye olan bağlılıklarını ortaya koyduğunu ifade etti.

Ebru sanatçısı ve öğretmen Didem Üstün ise, geçen günlerde 10 öğrencinin eserlerinin sergilendiği serginin açılışını yapan Vali Tuna’ya teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Sümeyye Boyacı, kendi yaptığı eserlerinden iki adet tabloyu Vali Tuna’ya günün anısına hediye olarak verdi.
Kaynak: İHA