(özel Haber) Yaklaşık 5 Asırlık Tarihi Hamam Çağa Meydan Okuyor

Saunalara artan ilgi, hamamların müşterisini azalttı.

(özel Haber) Yaklaşık 5 Asırlık Tarihi Hamam Çağa Meydan Okuyor
Manisa’nın işleyen en eski hamamı olan 440 yıllık Cumhuriyet Hamamı bugünlerde müşteri sıkıntısı yaşıyor.

Darüssâde Ağası Yakup Ağa tarafından 1574 yılında yaptırılan Manisa Cumhuriyet Hamamı, 440 yıllık tarihine rağmen hala ayakta. Tarihi Cumhuriyet Hamamı’nın 12 yıldır işletmeciliğini yapan 70 yaşındaki Kadir Bakkal, “1969 yılından beridir hamamcıyım. İstanbul Sirkeci’de 30 sene bu işi yaptım. Bu hamamın tarihini kesin olarak bilmiyorum. Fakat 600 seneden önce diyebilirim. Bu hamamın en iyi özelliği hamam suyunun yayla suyu olması. Mal sahipleri 45-50 yıl önce hamamın suyunu 7 bin 500 metre uzaklıktan dağdan getirmişler” dedi.

Hamam suyunun tahlil edildiği ve Manisa’nın en iyi suyu olarak ilk sıralarda yer aldığını belirten Kadir Bakkal, “Hamamın suyu tahlil yapıldı. Manisa’nın en iyi suyu arasında. Hamamın arka tarafında akan bir su var. Binlerce hasta buradan su alıyor. Hiç boş kalmıyor. Günlük 150-200 kişi su alıyor. Bu hamamda da aynı suyu kullanıyoruz. Her türlü şampuanı denedim. Sadece sabun ve buradaki su ile saçlar yıkandığında kesinlikle saçlarda kepek bırakmıyor” şeklinde konuştu.

Bakkal, saunalara ilginin artmasıyla, hamamın müşterisinin azaldığını da belirtirken, günlük müşteri sayısının 5 kişiye düştüğünü ve bazı günler hamamı müşterisiz kapatmak zorunda kaldığını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA