Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lukaşeviç Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, NATO ile Rusya arasındaki diyaloğu yeniden kurmanın oldukça zor olacağını söyledi.

Lukaşeviç, Moskova'da düzenlenen aylık basın brifinginde güncel konuları değerlendirerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Rusya ile NATO arasındaki diyaloğun son dönemlerde yaşananlar nedeniyle kötü yönde geliştiğini belirten Lukaşeviç, bu durumdan Moskova'nın sorumlu olmadığını savundu.
Lukaşeviç, NATO'nun son yıllarda sürdürdüğü atmosferin bir anda ortadan kalktığını ifade ederek, "Bu atmosferi ve diyaloğu yeniden kurmak oldukça zor olacak. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in bu konuda birşeyler yapabileceğini düşünüyoruz, ancak şimdilik böyle bir eğilim görmüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Lukaşeviç, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin terör örgütü IŞİD'e saldırılarına değinerek, kullanılan yöntemlerin hiçbir yasal dayanağı olmadığını öne sürdü. Ayrıca Lukşeviç koalisyona katılan ülkelerin terörle mücadele sloganı altında başka amaçlar taşıdığını iddia etti.
Öte yandan Lukaşeviç, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna insani yardım konvoyu göndermeye hazırlandığı bilgisini paylaştı. Lukaşeviç, konvoyun tarihi ve şekli hakkında bilgi vermedi.

Kaynak: AA