İşid Bahanesiyle Yapılan İzinsiz Gösteriler

Müstakil Sanayici ve İşŸ Adamları DerneğŸi (MǜSİAD) LJanakkale şžube BaşŸkanı Ali Osman Yıldız, uluslararası arenanın, hukukun belirlediğŸi evrensel gerekçelerle birlikte müdahil olduğŸu bir ortamda, Türkiye'yi haksız gerekçelerle hiçbir kimse ve grubun her türlü provokasyona açık hale getirmeye hakkının bulunmadığŸını bildirdi.

Yıldız, IşžİD bahanesiyle ülke genelinde yapılan izinsiz gösterilerle ilgili yaptığŸı açıklamada, Türkiye'de son günlerde oluşŸturulmaya çalışŸılan şŸiddet ortamı ve beraberinde getirdiğŸi sokağŸa çıkma yasaklarını büyük kaygıyla takip ettiklerini ifade etti.

Her zaman en büyük destekçisi olduklarını belirttikleri çözüm sürecini baltalayacak her türlü söylem ve eylemlerden kaçınılması gereken bir ortamda Kobani'de yaşŸanan, kendilerinin de büyük üzüntü ve kaygıyla takip ettiğŸi IşžİD terörünü gerekçe göstererek şŸehirlerde ölümlere varacak şŸiddet içeren tepkileri demokratik haklarla bağŸdaşŸtıramadıklarını dile getiren Yıldız, şŸunları kaydetti:
"Büyük barışŸ projesi' olarak tanımladığŸımız çözüm süreci arifesinde bu olayların meydana gelmesini manidar bulduğŸumuzu ifade etmek istiyoruz. Hak ararken hakka girmenin son derece yanlışŸ olduğŸunu, masum insanların öldürülmesi, kamu mallarının yakılması, emniyet güçlerine silahlı, taşŸlı, sopalı saldırılarda bulunulmasının hiçbir haklı gerekçesi ve tutar yanı olmamakla birlikte, bu tür şŸiddet eylemlerinin problemlerinin çözümüne katkıda bulunmadığŸı da aşŸikardır. Hak hiçbir zaman şŸiddetle talep edilemez. Uluslararası arenanın, hukukun belirlediğŸi evrensel gerekçelerle birlikte müdahil olduğŸu bir ortamda, Türkiye'yi haksız gerekçelerle hiçbir kimse ve grubun her türlü provokasyona açık hale getirmeye hakkı yoktur. Bununla birlikte gruplar üzerinde söz sahibi olan kanaat önderlerini sağŸduyuya, aklıselim olmaya ve her türlü provokasyona yol açacak söylem ve fiillerden kaçınmaya davet ediyor, kardeşŸliğŸin sürekliliğŸini tesis edecek çözüm sürecini baltalayacak her türlü oluşŸumun da MǜSİAD olarak karşŸısında yer alacağŸımızı belirtmek istiyoruz."
 
Kaynak: AA