Diyarbakır Güne Savaş Manzarasıyla Uyandı

IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto etmek gerekçesiyle Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde başlayan eylemler, gece geç saatlerinde sona erdi.

Eylemlerden geriye göstericilerin kurduğu barikatlar kalırken, vatandaşlar günü adeta savaş manzarasıyla karşıladı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK), IŞİD’in Kobani’deki saldırılarını protesto etmek amacıyla yaptığı çağrı üzerine Diyarbakır’ın merkez dört ilçesine bağlı çeşitli cadde ve sokaklarında bir araya gelen göstericiler, yollara barikatlar kurup, ateşler yakarak eylemler düzenlendi.

Eylemlere polis, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler ise, polisin müdahalesine taş, havai fişek, molotofkokteylleri ve ses bombaları ile karşılık verdi. Bağlar İlçesi Koşuyolu Caddesi ile Emek Caddesi’nde birer aracın da yakıldığı gösteriler, gece geç saatlerde sona erdi. Vatandaşlar ise günü savaş manzarası ile karşıladı. Birçok caddede barikatların halen yerinde durduğu kentte, araçlar yollarda zikzak çizerek ilerleyebildi. Göstericilerin, çiçek saksıların da bile barikatlar kurduğu gözlenirken, polisin gece attığı gaz bombalarının etkisi bazı yerlerde sabah saatlerinde bile hissedildi.
Kaynak: İHA