Mehmetçik’ten Kosova’da Coşkulu Bayramlaşma

Kosova'nın Prizren kentindeki “Sultan Murat” kışlasında konuşlu Türk Temsil Heyet Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni bu yıl da coşkulu geçti.

Mehmetçik’ten Kosova’da Coşkulu Bayramlaşma

Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği ile ortaklaşa düzenlenen bayramlaşma geniş katılımla gerçekleşti. Bayramlaşma törenine Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Meclisi Türk milletvekilleri, Mamuşa Belediye Başkanı, TİKA ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri gibi Kosova’daki Türk kurum ile Kosovalı dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma konuşma yapan Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olması dileğinde bulunarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Kosova’da yıllardır bütün kurum ve kurumlarıyla hizmet verdiğini ve her zaman halkın yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirti.

Büyükelçi Ozan bayramlaşma programında yaptığı konuşmada genç Kosova’nın en önemli unsurlarından birinin Türk toplumunun varlığı olduğunu belirterek, Türk toplumunun değerli çalışmaları ile Kosova’nın geleceğine hizmet ettiğini söyledi.

Onun ötesinde Türk toplumunun çok önemli hizmet gördüğünü, Kosova ve Türkiye arasında çok değerli bir köprüyü oluşturduğunu kaydeden Büyükelçi, Ozan, bu köprü sayesinde Kosova-Türkiye ilişkilerinin her zamankinden daha hızlı, dinamik ve pekişmiş bir şekilde ilerlediğine vurgu yaptı. Büyükelçi Ozan, "Sizler Türkçeyi, Türk kimliğini sadece dilimizle, kültürümüzü korumakla değil aynı zamanda dini değerlerimizi de milli sosyal kimliğinizin bir parçası yaparak nesilden nesile taşıdınız. Burada sadece Türkçeyi, Türk kimliğini değil, aynı zamanda çok önemli gelenek ve görenekleri yaşattınız, yaşatmaya devam ediyorsunuz. İşte Kurban Bayramı da gelenek ve göreneklerden bir tanesi. Sadece dini bir gün değil, aynı zamanda birlik, beraberlik, karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü, merhamet, vicdan, ihtiyaç halindeki insanlara yardım gibi bizim çok önemli üstün niteliklerimizi, bizim çok önemli erdemlerimizi taşıyan bir gelenektir” ifadelerini kullandı

Büyükelçi Ozan’a konuşmasının ardından yerel kıyafetler giymiş çocuklar tarafından çiçek verildi.

Türk Temsil Heyet Başkanlığı Komutanı Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu da konuşmasında Priştine Büyükelçiliği ile tertipledikleri bayramlaşmada halk ile birlikte olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Kurban Bayramı’nın dostluğun, barışın, birlik ve beraberlik anlayışının en ileri düzeye vardığı bir bayrama daha kardeş Kosova halkı ile birlikte ulaşmanın mutluluğu ve sevincini yaşadıklarını belirten Albay Demircioğlu, “Bayramlar insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut ve sevgi veren kardeşlik duygularını pekiştiren özel günlerdir” ifadesini kullandı.

Bayramlaşma törenine katılanlara Türk mutfağının vazgeçilmezi börek ve baklava ikram edildi.
Kaynak: İHA