Rektörden Misafir Öğrencilere Özel Eğitim

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Kazakistan Asfendiyarov Milli Tıp Üniversitesinden doktorluk stajı için kente gelen 5 öğrenciye eğitim veriyor.

Erzincan Üniversitesi ile Asfendiyarov Milli Tıp Üniversitesi arasında uygulanan Mevlana Değişim Programı kapsamında Kazakistanlı 5 öğrenci Erzincan'da eğitim görüyor.
Konuk öğrenciler, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları, kadın doğum, genel cerrahi ve çocuk hastalıkları konusunda staj yapıyor. İç hastalıklar konusunda rektörden bilgi edinen Kazakistanlı öğrenciler, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin dahiliye kliniğinde Çapoğlu'nun vizitelerine katılıyor.
Çapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tıp fakültesinde bu yıl Kazakistan'dan öğrenci misafir ettiklerini söyledi.

Konuk öğrencilerin eğitimiyle bizzat ilgilendiğini dile getiren Çapoğlu, "Kazak öğrenciler, Mevlana Programı çerçevesinde yarım dönem stajlara aktif katılım sağlayacak. Öğrencilerimiz gibi eğitimlerini sürdürecek, imtihana tabi tutulacaklar. Konuk öğrencilerimizi, güzel tıp eğitimi vererek ülkelerine göndereceğiz. Haftada bir muhakkak sabahları bu vizitelerin birini bütün hocalarla, öğrencilerle yapıyoruz" diye konuştu.

Kazak öğrencilerden Meruyert Seidlazym de "Biz, Asfendiyarov Üniversitesi'nde öğrenciyiz, Kazakistanlıyız ve Erzincan Üniversitesine staj için geldik. 4. sınıf öğrencisiyiz. Erzincan Üniversitesi Rektörü bize eğitim veriyor, bundan çok memnunuz" dedi.

Kundyz Igembayeva da Erzincan Üniversitesine staj için 5 kişi geldiklerini belirterek, Çapoğlu'dan eğitim alıp, vizitelerine katıldıkları için memnun olduklarını anlattı.
Kaynak: AA