Gereken yapılsaydı 3 asker şehit olmazdı!

HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak Yüksekova gerçekleştirilen ve 3 askerimizin şehit edildiği saldırı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Gereken yapılsaydı 3 asker şehit olmazdı!
CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk olan HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Yüksekova'da gerçekleştirilen ve 3 askerin şehit edildiği saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Irmak, Bingöl'de gerçekleştirilen olay derinlemesine soruşturulsaydı Yüksekova saldırısı yaşanmayacaktı dedi.

İnsan yaşamına kast edilen bir saldırının tasvip edilmesi mümkün değildir diyen Selma Irmak, 'Bu gerilla olur, jandarna olur, asker olur ya da başka biri olur. Bu kimler tarafından yapılıyor olursa olsun insan yaşamına kast hiç kimsenin tasvip edeceği bir tutum değildir. Bizim tutumumuz bu kadar nettir. Bu konuyu başka bir biçimde değerlendirmek konuyu başka bir noktaya getirmek şu anda yapılan partimizi ve siyasetçilerimizi linç etmek anlamına gelir' dedi.

YÜKSEKOVA SALDIRISI OLMAYACAKTI

'Bu süreçte hepimizin pozitif söylemlere ihtiyacı var' diyen HDP Milletvekili 'Kelimelere takılacak süreçte değiliz. Kaldı ki siz eğer kötü niyetle bakarsanız pek çok cümleden pek çok sonuç çıkarabilirsiniz. Bingöl'deki olaya daha fazla eğilmiş olsaydık soruşturma daha derinleştirilmiş olsaydı Yüksekova'da yaşanan olay ya da Kağızman'da konuştuğumuz durum belki de gerçekleşmeyecekti. Bunlar birbirini takip eden şeylerdir' dedi.

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin, beraberindeki koruma ekibi ile birlikte yürürken Yenişehir Mahallesi Yeşim Sokak'ta silahlı saldırıya uğramış saldırıda Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olmuştu. Olayın ardından polisin düzenlediği operasyonda 5 terörist öldürülmüştü.