Hakkari Kesk 'İşid’e Destek Tezkeresine Hayır” Yürüyüşü Düzenledi

KESK Hakkari Şubeler Platformu tarafından “Terörist IŞİD’e Destek Tezkeresine Hayır” yürüyüşü ve basın açıklaması düzenlendi.

Hakkari Kesk 'İşid’e Destek Tezkeresine Hayır” Yürüyüşü Düzenledi

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan KESK binası önünde toplanan ve aralarında Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, HDP, DBP, STK ve kalabalık bir grup ile ellerinde bulunan “Terörist IŞİD’e Destek Tezkeresine Hayır” pankartı eşliğinde yürüyüşe geçerek, "Kobani halkı yalnız değildir" sloganları attı

Belediye binası önünde basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Faruk Temel, bugün Rojova’da, Kobane’de sadece Kürt halkının değil, tüm insanlığın varlık yokluk mücadelesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, ”Kontrol ettiği alanlarda Hristiyanları, Şiileri, Ezidileri, Türkmenleri, Kürtleri, farklı inanç gruplarını, özetle kendi ilkel anlayışı dışında kalan herkesi acımasızca katleden, kadınlara karşı savaş açan IŞİD ile mücadele bir insanlık mücadelesidir. IŞİD, başta ABD olmak üzere, bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin yarattığı, vahşet ve barbarlığın sembolüdür. IŞİD’e karşı halkların verdiği mücadele, insani değerleri, barışı, bölgede yaşayan tüm halkların özgürlüklerini savunma mücadelesidir. Bu mücadele giderek şiddetlenirken, AK Parti hükümeti Suriye ve Irak’ta yapılacak askeri operasyonlar ile ilgili yetki isteyen iki tezkereyi Meclis'e getirme hazırlığında. Biz, DİSK-KESK-TMMOB-TTB emek ve meslek örgütleri olarak hükümete Irak ve Suriye’de savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşıyız ve bu tezkerelerin TBMM’den onay almasına karşı demokratik tepkimizi alanlarda göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA