Beyaz Eşya Satıcılarının Bayramı Erken Başladı

Kurban Bayramına saatler kala, çarşı ve pazar hareketlenirken, bayram öncesi beyaz eşya satıcılarının yüzü güldü.

Beyaz Eşya Satıcılarının Bayramı Erken Başladı
Kurban bayramı dolayısıyla bayrama erken başlayan ve adeta çifte bayram yapan beyaz eşya satıcıları firmaların derin dondurucu satışlarına yetişemediğini ve illerde günlük 2 tıra yakın derin dondurucu satışı yapıldığı belirtildi.
Gelişen teknoloji ve A sınıfı az elektrik harcayan tasarruflu derin dondurucuları ile artık gıdaları saklamanın daha kolay olduğunu belirten Aydınlı Beyaz Eşya satıcılarından Hakan Çamlıca, özellikle kurban bayramı öncesi derin dondurucu satışlarında ciddi artış olduğunu belirtti.

Gariban vatandaşın hem kurban kestiğini hem de dağıtımın ardından kendisine kalan etleri en sağlıklı şekilde derin dondurucuda muhafaza edebildiğini belirten Çamlıca, “Derin dondurucular belki kasapların işlerini olumsuz etkiledi ama, gariban vatandaşın işini kolaylaştırdı. Eskiden kurban kesildiğinde eti kısa sürede tüketilmesi gerekiyordu. Derin dondurucuda saklandığında uzun süre muhafaza edilebiliyor. Özellikle sair zamanlarda et almaya imkanı olmayanlar etini derin dondurucuda saklayıp acil ihtiyaç ve misafir geldiğinde buradan kullanabiliyor” dedi.

Yetkililer etin buzdolabında 0-2 derecede 6 gün, buzlukta ise 2 hafta saklanabildiğini derin dondurucuda ya da -18 derecede saklama süresinin 3 aya çıkabildiğini ancak buzu çözüldükten sonra eti tekrar saklanmasının tavsiye edilmediği belirtildi.
Kaynak: İHA