Bozüyük Yeni Mahalle Konağı Açılışı

Bozüyük Belediyesi tarafından yapılan mahalle konağı düzenlenen törenle açıldı.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Yeni Mahalle'de düzenlenen törende, yerel yönetimlerin, yerel ihtiyaçları gidermek üzere seçilip idareye getirilen birimler olduğunu söyledi.

Mutlaka ihtiyaçların analizlerin yapıldığını ifade eden Vali Nayir, "Buranın en önemli ihtiyacı olarak gördükleri sağlık ve spor gibi iyi ve kötü günümüzü bir arada geçireceğimiz salonlar gibi bu ihtiyaçlar için ayağınıza kadar bir hizmet getirme gayreti içerisinde olmuşlar" dedi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz da Bozüyük'ün kışının sert geçtiğini hatırlatarak, "İnşallah insanlarımız burayı usulüne uygun bir şekilde kullanır. Kentte kış sert geçiyor. Neredeyse 6 ayı serin ve soğuk geçiyor. Kapalı mekanlara bu anlamda hakikaten ihtiyaç vardı. Gerek cenazemiz olduğu zaman gerekse düğünlerde böyle bir mekan genel anlamda ihtiyaçtı. Bu eksikliği arkadaşlarımız tespit etmişler, her mahallede imkan buldukları her yerde bu eksikliği gidermeye, tamamlamaya çalışmışlar ve çalışıyorlar" diye konuştu.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ise mahalle konaklarının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Yeni Mahalle Konağının, Bozüyük'te yapılan üçüncü mahalle konağı olduğunu anlatan Bakıcı, şöyle konuştu:
"Burada tüm vatandaşlarımızın arzuladığı aile hekimleriyle ilgili bir çalışma yaptık. İlkini gerçekleştirdiğimiz Yeni Doğan Mahallemizde şu anda aile hekimimiz günde 30 ila 40 hastaya bakmakta. Tekke ve Yeni Mahallemizde de aile hekimlerimiz hizmet verecekler. Bayanlarımızın dışarıdaki spor aletlerini kullanmadığı için mahalle konaklarında spor yapsınlar istedik. Mahalle konağımızın içine fitness salonuyla birlikte tüm spor dallarının yapılabileceği bir salon yaptık" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Poyraz ve beraberindekiler, Yeni Mahalle Konağının açılışı yaparak, konak hakkında bilgi aldı.
Açılışa, Kaymakam Köksal Şakalar, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, İlçe Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Can ve İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA