Suzan Sabancı Dinçer'e İspanya Sivil Liyakat Nişanı Verildi

İspanya Kralı VI. Felipe, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'e iki ülke ilişkilerine yaptığı katkılar ve kültürel yakınlaşmaya verdiği desteklerden dolayı İspanya Sivil Liyakat Nişanı (Orden del Merito Civil) verdi.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Dinçer'e iki ülke ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı Kral VI. Felipe adına düzenlenen bir törenle İspanya kraliyet nişanı olan "Sivil Liyakat Nişanı" takdim edildi.
Dinçer, törende yaptığı açıklamada, böyle anlamlı bir nişanı almanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı olarak ülkeler arasındaki yakın ilişkilerin geliştirilmesi için büyük bir onurla vesile oldukları çalışmaların takdir edilmesinden son derece mutlu olduğunu kaydeden Dinçer, Türkiye ile İspanya arasında yüzlerce yıl öncesine dayanan iyi ilişkilerin asırlarca ayakta kaldığını ifade etti.

Türkiye ve İspanya arasındaki ticaret hacminin 9 milyar dolara yükseldiğini ve geçen yıl 350 bin dolayında İspanyol turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini aktaran Dinçer, "İspanya hakkında konuştuğumuzda elbette aklımıza ilk önce, canlı ve zengin kültürel mirası geliyor. Biz de Akbank olarak kültür ve sanata büyük önem veriyoruz" dedi.

Suzan Sabancı Dinçer, Akbank olarak 60'ıncı kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Salvador Dali'nin İstanbul'daki sergisinin sponsorluğunu üstlendiklerini hatırlattı. Sergide, Salvador Dali Vakfı koleksiyonlarından en önemli eserlerin yer aldığına işaret eden Dinçer, bunun aynı zamanda Salvador Dali'nin İspanya dışında gerçekleştirilen en büyük sergisi olduğunu kaydetti.

Dinçer, Akbank Sanat'ta, Cervantes Enstitüsü ile birlikte konserler ve resitaller ile Katalan Film Festivali düzenlediklerini de ifade etti.

İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Rafael Mendivil ise İspanya Kralı adına Suzan Sabancı Dinçer'e "Sivil Liyakat Nişanı"nı vermenin onurunu yaşadığını belirterek, Suzan Sabancı Dinçer'in iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda birçok oluşuma katkı sunduğunu söyledi.


- Dali'nin İspanya dışındaki en büyük sergisi

Suzan Sabancı Dinçer, dünyanın en prestijli sanatçıları arasında yer alan sürrealist ressam Salvador Dali'nin İspanya dışında gerçekleştirilen en büyük sergisinin, Akbank'ın 60'ıncı yılında İstanbul'a getirilmesine öncülük etti.
Dinçer'in katkılarıyla New York, Los Angeles, Londra gibi ünlü sanat merkezlerinin de istediği Dali sergisi, 33'ü ana parça olmak üzere, 269 eserden oluşan koleksiyonla İstanbul'a geldi.
İspanya Kraliyet geleneklerinin önemli bir nişanı olarak kabul edilen "Orden del Merito Civil" (Sivil Liyakat Nişanı) ilk olarak Kral 13. Alfonso tarafından verildi.

Kaynak: AA