Gelini Almaya Giden Kavınvalide ve Oğluna Silahlı Saldırı

Sivas'ta boşanma davası nedeniyle baba evine giden gelini almaya giden kayınvalide ve oğlu açılan ateş sonucu yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Sarıhasan köyünde yaşayan İsmihan B., oğlu Miktat B. ile aralarındaki şiddetli geçimsizlik nedeniyle babasının Mehmetpaşa Mahallesi Karabağ Caddesi'ndeki evine giden gelini M.B.'yi almayı gitti. İsmihan B., oğulları Miktat B. ve Uğur B. ile otomobilden indiği sırada apartmandan 2'inci balkonundan gelinin amcasının oğlu Ö.B. tarafından av tüfeğiyle ateş açıldı.

Açılan ateş sonucu vücutlarına çok sayıda saçma isabet eden anne ve oğlu Miktat B. yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansları ile Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan Miktat B.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Olayla ilgili M.B'nin akrabaları K.B. ile Ö.B gözaltına alındı, olayda kullanılan silaha ise el konuldu. Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da olay yerine gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Polis ekiplerince otomobilde yapılan incelemede bir av tüfeği ele geçirildi. Bu arada, olayın yaşandığı apartmanın alt katındaki marketin sahibinin eşi Sevim Kaçav da olay nedeniyle baygınlık geçirerek ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA