Alman Heyetinden Ziyaretler

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Meclis Başkanı Carina Gödecke ve parlamenterler, Zonguldak'ta ziyaretlerde bulundu.

Gödecke ve beraberindekiler, Castrop Rauxel kenti belediyesi ile Zonguldak Belediyesi arasında geçen yıl imzalanan "Kardeş Şehir Projesi" kapsamında Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i ziyaret etti.
Akdemir, ziyarette yaptığı konuşmada, Türk işçilerin Almanya'nın sanayisine ve ekonomisine katkı verdiklerini belirterek, "Almanya'da Türklerin de parlamentoda yer alması Türk-Alman dostluğunun ne kadar seviyeli olduğunu gösteriyor. Bu dostluk ileri düzeyde devam edecektir. Bu bakımdan, Türkiye ile Almanya'nın dostluğunun çok önemli olduğunu vurgulamak isterim" diye konuştu.

Heyet, Genel Maden İş Sendikasını da ziyaret etti.
Almanya Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili İbrahim Yetim, burada yaptığı konuşmada, Soma'da yaşanan facianın ardından maden sektöründe güvenliğin ne kadar da önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini belirtti.

Yaşanan facianın ardından Türk başkonsolosluğuna üzüntülerini ilettiklerini ifade eden Yetim, şunları kaydetti:
"Türkiye'de yaşanan olaylarla yakından ilgilendik. Bu yönde çalışmalarımız oldu. Maden sektöründe Türkiye'den gelerek çalışan birçok insanımız var. Sendikaların güvenlik alma konusundaki rolü nedir? Özellikle buradaki yaptırımı nedir? Bizler basından duyduğumuz kadarıyla gerçekten şoke olduk. Özellikle sendikalar tarafından orada incelemeler yapılmasına rağmen güvenliğin kötü olmasına ve bu tür önlemlerin alınmamasına şoke olmuştuk. Bu durumu kendime açıklayamıyorum. Neden böyle bir şey Türkiye'de hala mevcut?"
Almanya Kuzey Ren Vetstfalya Eyaleti Meclisi Başkanı Carina Gödecke ve parlamenterler, Vali Ali Kaban ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'na da ziyaretlerde bulundu.
Kaynak: AA