'2.uluslararası Amed Film Festivali' Ertelendi

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesince sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen, "2.Uluslararası Amed Film Festivali"nin Kobani'deki gelişmeler nedeniyle ertelendiği bildirildi.

Amed Film Festivali Tertip Komitesinden yapılan açıklamada, daha önce 4 kez gerçekleştirilen "Film Amed Belgesel Film Günleri"ni de bünyesine alarak, 27 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Ortadoğu Sinema Akademisi öncülüğünde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Amed Film Festivali için tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.
Festivalin bu yıl, "Özgürlük" temasıyla Rojava'ya adandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Kobani eksenindeki gelişmeler Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyayı etkilemiştir. Bu kapsamda 3 günde 30'u aşkın kişi yaşamını yitirdi. Toplum tüm dinamikleriyle hassas bir duruşla mücadele ediyorken festival dediğimiz organizasyonun toplum dışı, soyut bir mekanizmaymış gibi hareket etmesi beklenemez. Yüzlerce film ile festivale başvuran tüm kısa film, belgeselfilm, uzun metraj yönetmenleri, yapımcıları, sinema yazarları, oyuncuları ve izleyicilerine festivalin bu nedenle ertelediğimizi belirtiyoruz."
Kaynak: AA