Sosyal Denge Tazminatlarının Ödenmediği İddiası

Erzurum'da Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde (AFAD) çalışan bir grup, sosyal denge tazminatlarının ödenmemesini protesto etti.

Erzurum Valiliği önünde toplanan grup adına konuşan Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, 2012 yılında imzalanan Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesinin ardından AFAD'ta görevli 176 personele herhangi bir ödeme yapılmadığını söyledi.

Koyuncu, Erzurum 1. İdare Mahkemesi'nin 2013 yılı mayıs ayında uyuşmazlığın çözümü için lehte aldığı kararın yok sayıldığını ileri sürdü.
Maliye Bakanlığı'nın ödemelerin il özel idareleri tarafından yapılmasına ilişkin kararının da gözardı edildiğini savunan Koyuncu, il özel idaresi genel sekreteri ile yaptıkları görüşmelerden bir sonuç alamadıklarını belirterek, şöyle devam etti:
"İlgili kurum içerisinde görev yapan tüm personelleri kapsayan sözleşmenin gereği yerine getirilmemiştir. Diğer personellere ödemeleri yapılırken AFAD görevlileri kapsam dışında kalmıştır. Sergilenen tutum son derece yanlıştır. Çalışanlar arasındaki adaletsizlik giderilerek, hakkaniyetin sağlanmasını bekliyoruz."
Koyuncu, Vali Ahmet Altıparmak'a bir demet çiçek, genel sekreterliğe ise siyah çelenk getirdiklerini söyledi.

Ellerindeki dövizlerle slogan atan grup, sendika yetkililerinin Vali Altıparmak ile görüşmesinin ardından dağıldı.

Kaynak: AA