Polisin Dikkati Uyuşturucuyu Ortaya Çıkardı

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Ajansın 2009 yılından bugüne kadar desteklediği 145 projeye 40 milyon 235 bin liralık kaynak aktarıldığını söyledi.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen AHİKA Sektörel Rekabet Edebilirlik 2014 yılı Mali Destek Programı tanıtım toplantısında konuşan Çakacak, Ajansın bölgesindeki yatırımcılara proje bazında ciddi destekler verdiğini ifade etti.

Programın amacının KOBİ'lere yönelik olarak Kırşehir'de ve bağlı diğer illerde gelişmeye açık sektörlere destek vermek olduğunu dile getiren Çakacak, şöyle devam etti:
"Bugün burada Ahiler Kalkınma Ajansı'nın 2014 yılı Mali Destek Programı'nın tanıtım toplantısını yapıyoruz. İlimizde 2009'dan beri 145 proje desteklendi ve bu kapsamda aktarılan tutar 40 milyon 235 bin lira. Eğer eş-finansmanı da dikkate alırsak 78 milyon gibi büyük bir tutar karşımıza çıkıyor. Ben buradan KOBİ'lere ayakları yere sağlam basan projeler üretmelerini ve Ajansa sunmalarını istirham ediyorum. Mali Destek Programı'nda projelerin geçerliliğine yönetim kurulu karar vermiyor, bağımsız denetçiler projeleri inceliyor. Ben bu yıl Kırşehir'den çok proje bekliyorum. Ne kadar çok proje sunulursa, ilimizin o kadar çok destek alacağını düşünüyorum."
AHİKA Genel Sekreteri Fatih Yıldız da Kırşehir ve Kırıkkale'den diğer illere göre daha az proje geldiğini belirterek, "Biz her yıl mutlaka KOBİ'leri de destekleyecek mali destek programları uyguluyoruz. Projeniz kabul görmezse boşa gider diye düşünmeyin. Hibe desteği veren birçok kurum ve kuruluş var. Bununla birlikte bu yıl yeni bir şey uygulayacağız. Proje fikirleriniz için ya da projelerinizi danışmanız için Yatırım Destek Ofisi'ne gelmeniz gerekmiyor. Ajans uzmanları Kırşehir'deki firmaları tek tek ziyaret ederek sizlere yardımcı olmaya çalışacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ajans uzmanları, mali destek programı hakkında sunum yaptı. Hazırladığı proje ile destek alan iş adamı Süleyman Eraslan da yaşadığı süreci anlattı.
Kaynak: AA