Küçükçekmece'de 'İnsaf Et, İsraf Etme' Kampanyası

Küçükçekmece Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında "İnsaf et, israf etme" adıyla bayat ekmek toplama kampanyası başlattı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşlarda farkındalık oluşturmayı amaçlayan kampanyayla ekonomiye katkı sağlanarak, ekmek israfının önüne geçilmesi hedefleniyor.
İlçedeki birçok noktaya bayat ekmek toplama kutuları yerleştirildi. Bu kutulardan belli periyotlarda toplanan ekmekler, yem fabrikalarına gönderilerek, hayvanlar için üretilen kuru mamalarda kullanılmak üzere hammaddeye dönüştürülecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ilçede 40 noktaya bayat ekmek toplama kutuları yerleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Türkiye'de, günde 6 milyon ekmek çöpe atılıyor. Yapılan israf sadece ekmek israfı değil, bazı değerlerin de israfıdır. İşte biz tüm bu sebeplerden dolayı sanılanın aksine koyduğumuz kutuları da zamanla azaltmak istiyoruz. Çünkü asıl amacımız daha çok ekmek toplamak değil, vatandaşımızda bu bilinci oluşturmak. Ama tabii ki vatandaşımız fazla ekmeğini çöpe atmasın. Biz bunları dönüştürelim ve hayvanların beslenmesinde kullanalım. Küçükçekmeceli vatandaşların konuyla ilgili farkındalığı göstereceğine inanıyorum."
Kaynak: AA