Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç'tan Uludere Kararı Değerlendirmesi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın, Şırnak’ın Uludere ilçesindeki olayla ilgili aldığı 'takipsizlik' kararını değerlendirerek, "Neticelendirilmiş, sonlandırılmış bir karar değildir" dedi.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç'tan Uludere Kararı Değerlendirmesi

Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı ile Ortasu köyü kırsalında savaş uçakları tarafından yapılan bombardımanda 34 kişi hayatını kaybetmişti. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Uludere olayıyla ilgili soruşturmayı yürüten Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın, ‘takipsizlik’ kararını değerlendirdi. Altaç, kararın nihai bir karar olmadığını dile getirerek, mağdur ailelerin karara itiraz etme hakkının bulunduğunu söyledi.

Altaç, “Askeri savcılığın verdiği takipsizlik kararının gerekçelerini bilmiyoruz. Şuan bir yorum yapmak oldukça zor. Gerekçelerini görüp, hukuki bir dayanağı var mı, yok mu tartışmak gerekiyor. Bu kararın itiraz yönü var. Mağdurların bu karara itiraz etme hakkı var. Mağdurlar bu hakkını kullanacaktır. Nitekim bu nihai bir karar değildir. Yargılamanın herhangi bir aşamasında eğer bir hata ve yanlış karar varsa takip etmek en doğrusudur. Geçtiğimiz günlerde tutuklu milletvekilleriyle ilgili kararlar da reddediliyordu. Ancak hepsi tahliye edildi. Uludere olayı da hukuki bir meseledir. Neticelendirilmiş, sonlandırılmış bir karar değildir. Bu işin son noktasını görmeden, kararı olumlu ve olumsuz değerlendirmek doğru değildir” dedi.

Kaynak: İHA