Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, "Yerelde ve genelde yapılan her şey ortada. Yolsuzluk olsaydı bunlar yapılabilir miydi?" dedi.

AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı da olan Uğur, katıldığı İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, 17 Aralık'ta başlatılan siyaseti itibarsızlaştırma operasyonuyla hedeflerin büyüyen ve gelişen Türkiye olduğunu ifade etti.

Türkiye üzerinde oyun oynandığını vurgulayan Uğur, "Bu operasyonun arkasında Amerika ve İsrail var. İsrail, Mavi Marmara'nın hata olduğunu itiraf ederek, Türkiye'den özür dilemişti. İsrail'in özür dilemesi düşünülemezdi bile. Nerede zülum varsa Türkiye ona sahip çıktı. Tükiye, Filistin, Suriye, Mısır ve tüm dünyadaki zülme uğrayanların yanındadır" diye konuştu.

Mısır'da Mursi'ye yapılanların, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a uygulanmak istediğini ifade eden Uğur, şöyle konuştu:
"Yolsuzluk yapan varsa zaten bunlar en ağır şekilde cezasını çekerler. 2002'den bu yana yapılanlar ortada. Türkiye'nin hayal bile edemeyeceği Marmaray hayata geçti. Yapılan barajlar ortada. Hızlı tren duble yollar, saymakla bitmiyor. Balıkesir'de Tıp Fakültesi var mıydı? Veterinerlik Fakültesi var mıydı? Şehrin ortasında köylü garajı görünümünde olan garajı kaldırıp terminal yaptık. Balıkesir'in çehresi değişti. Yerelde ve genelde yapılan her şey ortada. Yolsuzluk yapılıyor olsaydı bunlar yapılabilir miydi? Çözüm sürecini de etkilemek istiyorlar. Ama biz istikrara kimsenin zarar vermesine izin vermeyeceğiz."
Uğur, konuşmasının ardından, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleriyle seçim çalışmaları hakkında da istişare yaptı.
İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Mutlu Aydemir de kadın kolları olarak çalışmalarının hiç ara vermeden devam ettiğini belirterek, ''Ülkemizin faydası için, çocuklarımızın geleceği için çok büyük önem arz eden bu seçimlere hazırız. Adayımıza olan inancımız tamdır. Adayımız Balıkesir'e hizmeti şiar edinmiş bir isimdir ve Edip Uğur'la Balıkesir kalkınacak, güçlenecek ve layık olduğu yere gelecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA