Cezaevinden Çıkan Gülser Yıldırım Eski Cezaevi Arkadaşlarıyla Hasret Giderdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, cezaevinden çıktıktan sonra bugün BDP Mardin il başkanlığında eski koğuş arkadaşlarıyla bir araya gelerek hasret giderdi.

Cezaevinden Çıkan Gülser Yıldırım Eski Cezaevi Arkadaşlarıyla Hasret Giderdi

Milletvekili Gülser Yıldırım, yüreğinin yarısının cezaevinde olduğunu belirtti.

BDP Mardin il başkanlığında eski arkadaşlarıyla bir araya gelen Yıldırım, yaptığı açıklamada kendisini BDP'nin bir parçası olarak gördüğünü söyledi.

Yıldırım, “Kendimi buranın bir parçası olarak hissediyorum. Kendimi buradan kopuk ele alamıyorum, bu partide onlarca yıl emeğim geçti. Ben her zaman burayı kendimden bir parça olarak gördüm, bu partide de olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü bu partinin ilkeleri bana göre insanlık ilkeleridir. Bir taraftan benim yüreğimin yarısı cezaevinde kaldı. Cezaevinde bıraktığım anneler var, çocuklar var ve gençler var arkadaşlarım var bir taraftan oraya gidiyorum, bir taraftan da yine bu halkın arasına da olmak, bu halkla beraber, bu demokrasi, bu eşitlik ve özgürlük mücadelesini vermekte başlı başına bir gururdur. Bir taraftan onu yaşıyorsun, bir taraftan cezaevine gidiyorsun. Bir ayağım burada, yüreğimin bir tarafı da orada. Benim bir siyasi geçmişim var. Ben 10 sene burada emek harcarken, bunu hiç bir zaman vekillik, belediye başkanlığı ya da herhangi bir yerde bir makam alma adına siyaset yapmamışımdır. 4 yıl halkımızın vermiş olduğu o onuru çalışarak geçirmeyi isterdim. Ama elimizde olmayan nedenlerle hukuksuz ve adaletsiz bir yaklaşımla karşı karşıya kalmamız bizi o onurdan mahrum etti. Umarım bu bir buçuk sene bunun telafisi için elimizden geleni yaparız” dedi.

Kaynak: İHA