Uyuşturucuyla Yakalanan 2 Kişi Yargılanıyor

Samsun'da bir otomobilde ele geçen uyuşturucu maddeyle ilgili tutuklanan 2 kişinin yargılanmasına başlandı.

Uyuşturucuyla Yakalanan 2 Kişi Yargılanıyor

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından 3.5 ay önce İstanbul'dan Samsun'a gelirken bir otomobil içinde ele geçen 992 adet extasy hap ve 762 gram bonzai adlı uyuşturucu madde ile yakalanarak tutuklanan A.P. (39), M.Y.'nin (45) yargılanmasına başlandı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar suçlamaları kabul etmeyip birbirlerini suçladılar.

A.P., "M.Y. ile cezaevinde tanıştık. Kendisi beni İstanbul'a çağırdı. İstanbul'dan uyuşturucu alıp birlikte Samsun'a gelirken polis bizi yakaladı. Benim uyuşturucularla bir ilgim yok. Ben Samsun'a uyuşturucu getireceğini bilmeden İstanbul'a yanına gittim. Param olmadığı için de mecburen aracına binip Samsun'a geldim. Suçsuzum" dedi.

M.Y. ise, "Ben eşim ile İstanbul'a misafirliğe gitmiştim. Cezaevinden tanıdığı M.Y. beni telefonla aradı. İstanbul'a olduğumu öğrenince kendisi de İstanbul'a geldi. Kendisiyle buluştum. Bir kulüpte arkadaşları ile buluştu. Daha sonra A.P.'yi Samsun'a dönmesi için otobüs terminaline götürdüm. Bilet bulamadı. Ben kendisini bırakıp gidiyordum ağlamaya başladı.

150 lira param var, beni de götür diye ağladı. Sonra bizimle yola çıktı. Sırt çantası vardı. Samsun girişinde polis aracımızı durdurdu. Benim çantamı polis eline aldı ve bu çanta kimin diye sordu. Ben de benim dedim. Çantadan hap çıktı. A.P.'nin önündeki çantadan da bonzai uyuşturucu madde çıktı. Ben 45 yaşındayım. Uyuşturucuyla ilgim yok. Ben il çantamda uyuşturucu bulunmuştur. Bunun bir sebebi yok. Aracın içinde valiz vardır. Uyuşturucuyu bulunan valize koyardım. Suçsuzum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti A.P. ve M.Y.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA