Seferihisar'da Kanser Hastalarına Özel Bakım Merkezi

Seferihisar ‘da bulunan Necat Hepkon Devlet Hastanesi’nde hizmete giren Palyatif Bakım Merkezi’nde, özellikle kanser hastalarının yaşadığı sorunların en aza indirilmesi sağlanarak hastaların konforu artırılacak.

Seferihisar'da Kanser Hastalarına Özel Bakım Merkezi

İzmir Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği’ne bağlı Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi bünyesinde 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezi açıldı. 50 yataklı hastanede başta kanserle mücadele eden hastalar olmak üzere yaşamı tehdit eden diğer hastalıklara da özel bakım yapılacak, hastaların konforu arttırılacak. Özellikle kanser hastalarının ağrı, bulantı, kusma, halsizlik ve diğer şikayetlerinin giderilmesi, beslenme desteğinin sağlanması, hasta ve yakınlarına psikolojik, sosyal ve manevi destek sunulması ile hastanın konforu ve bakımı sağlanarak gerçekleştirilen “palyatif bakım” hastaların ömrünü uzatıyor.

Palyatif Bakım Merkezi açılışına Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreteri Behzat Özkan, Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Zeki Yaşar ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

İzmir Güney Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, yaptığı konuşmada palyatif bakımı “Ölüme giden bir insanın sosyal hayattan kopmaması için yapılması gerekenler” olarak tanımlarken, “Biz Palyatif Bakım Merkezi’ni ilk olarak İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açtık. Bayındır Devlet Hastanesi’nden sonra şimdi de 10 yataklı olarak Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi’nde hizmete soktuk. Böylece İzmir’de özellikle kanser hastalarının özel bakımı için toplamda 28 yataklı servisimiz olmuş oldu. Seferihisar aynı zamanda önemli tatil yerlerimizden biri. Yazın doluluk oranımız oldukça artıyor, özellikle onkolojik hastalar için merkeze gitmeden burada yerinde sağlık hizmeti almaları için bu merkezi açtık” dedi.

Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik ise “En hayırlı ve en doğru yatırım insan sağlığına yapılan yatırımdır. Bunu sağlık sorunu yaşamadan anlayamazsınız. Böyle anlamlı ve yararlı bir merkezi ilçemize kazandıran herkese destekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA