Kdz.ereğli’de Sokak Kedilerine 24 Saat Bakım Hizmeti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesinin sokak kedilerine yaptığı evlerde 24 saat bakım hizmeti verdiği bildirildi.

Kdz.ereğli’de Sokak Kedilerine 24 Saat Bakım Hizmeti

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık şehir merkezindeki İnönü Parkı ile Bozhane Mevkisine kurdukları iki adet kedi barınma evinde günlük 60 kediye bakım hizmeti verildiği söyledi.

Sokak kedilerininin çok kısa sürede iki noktadaki barınma evine alıştığını belirten Posbıyık “İlçemizin iki değişik noktasına yaptığımız iki adet barınma evi önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Kediler karınları acıktığında yada dışarıda üşüdüklerinde hemen barınma evlerine geliyorlar. Ekiplerimiz her sabah burada kedi evlerinin temizliğini yapıyor. Günün belirli saatlerinde mamalarını veriyor ve sularını değiştiriyoruz. Ayrıca veteriner hekimlerimiz her sabah gelip kedileri sağlık kontrollerini yapıyorlar. Hasta olan kediler Balı Mahallesi Mevkisinde ki hayvan barınma evine alınıp, burada tedavi ediliyor. Sokak kedilerinin üremelerini engellemek için ameliyatla kısırlaştırma işlemleride yine veteriner hekimlerimizce yapılıyor. Buraların anahtarlarının bir yedeği de gönüllü hayvanseverlerde bulunuyor. Onlarda sürekli bu bakım evlerinin durumunu ve kedileri kontorl ediyor. Eskik bir şeyleri varsa bizlere söylüyor, bizde anında yerine getiriyoruz” dedi.

Posbıyık, kedi evlerine talebin fazla olması nedeniyle bir tane daha yapacaklarını dile getirdi. Şehrin çeşitli noktalarında bakım evleri dışında 5 ayrı nokta da otomatik su odakları yaptıklarını belirten Posbıyık, kedilerin su ihtiyaçlarınıda buralardan giderdiklerini ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge’ye bağlı Zonguldak Şube Müdürlüğü tarafından yapılan il hayvan koruma kurulu toplantısı gündeminde Ereğli Belediyesi tarafından yapılan kedi evlerinin örnek gösterilmesi ve diğer belediyelerin de yapmaları konusunda öneri sunulması kararı alındığını dile getiren Posbıyık “ Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gerek Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi gerekse Kedi evleri gibi çalışmalar diğer belediyelere örnek gösterilmeye devam ediyor” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Veterineri Atilla Bulak, Başkan Posbıyık’ın da desteği ile veteriner işleri olarak önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Bulak konuşmasında şunları söyledi;“Belediye olarak kentimizsin değişik noktalarında Kedi evleri açmıştık. Bu kedi evlerimiz yapılan toplantılarda diğer belediyelerin de yapması yönünde örnek gösterildi. Bu da bizi belediye olarak memnun ediyor. Hayatı paylaştığımız canlılar için ne kadar önemli çalışmalar yaptığımızı ortaya koyuyor.”
Kaynak: İHA