Cizre’de 'bölgelerarası Ortak Girişim Projesi Toplantısı'

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırımcı Danışma Konseyi Cizre’de 'Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi Toplantısı' düzenledi.

Cizre’de 'bölgelerarası Ortak Girişim Projesi Toplantısı'

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantısına TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve Yatırımcı Danışma Konseyi Üyesi Tarkan Kadooğlu. TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Sefa Targıt, SEDEFED Başkanı ve Yatırımcı Danışma Konseyi Üyesi S. Şükrü Ünlütürk, TÜSİAD ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu ve Yatırımcı Danışma Konseyi Üyesi Abdulnasır Duyan, DİCLESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD Yedek Yönetim Kurulu Üyesi, TÜRKONFED Sayman Üyesi ve Yatırımcı Danışma Konseyi Üyesi Mehmet Salih Özen, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Yatırımcı Danışma Konseyi Üyesi Tülin Seçen, TÜRKONFED ve SEDEFED Yönetim Kurulu Üyesi, Yönetim Danışmanları Derneği Başkanı Dr. Tabip Gülbay, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı ve yönetim kurulu üyeleri ile bölge iş adamları ve esnaf temsilcileri katıldı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve Yatırımcı Danışma Konseyi Üyesi Tarkan Kadooğlu, bildikleri doğruları söylemeye devam edeceklerini söyledi.

Kadooğlu, "Biz doğruları söylemeye devam edeceğiz. Bu ülke hepimizin ve bu ülkede eksik olan, sıkıntılı olan bir durum varsa onu dile getirmekte gönüllü sivil toplum kuruluşlarının görevidir. TÜSİAD olarak da biz bu görevimizi yerine getiriyoruz. Bizim kimseyle bir sıkıntımız yok" dedi

"BARIŞ SÜRECİNİN İKTİSADİ AYAĞINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Bu toplantıları yapmalarındaki amaçlarını da anlatan Kadooğlu, bölgeler arasındaki bu farklılıkları ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kadooğlu, "Çünkü bir ülkenin gelişmesi bölgeler arasındaki farklılıkların ortadan kaldırılması ile giderilebileceğinden eminiz. Almanya’ya baktığınızda büyüklüğü ve genişliğini ölçtüğümüzde Almanya’nın bütün kentlerinde kendiliğinden sanayileşme ve gelişme olduğunu gördüğünüz için bunu söylüyoruz. Onun için bu örneği baz alarak bunu Türkiye’de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. TÜSİAD ve TÜRKKONFED olarak biz barış sürecinin iktisadi ayağında olmaya devam edeceğiz ve bu barış sürecinin devam etmesi için elimizden gelen çabayı göstermeye çalışacağız" diye konuştu

"BİZ TİCARET HEYETİ DEĞİL İŞ ADAMIYIZ"
TÜSİAD ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu ve Yatırımcı Danışma Konseyi Üyesi S. Şükrü Ünlütürk ise, bölgeler arası ortak girişim projesi toplantısının çok basit bir proje olduğunu söyledi.

Ünlütürk, "Bu proje dışarıdan insanların buraya gelip yatırımını beklemek yerine bölge insanlarının yapmak istedikleri yatırım ya da iş birliklerine yardımcı olabileceğimiz ve olmak istediğimiz bir projedir. Kendi ilçemize, kendi bölgemize sahip çıkalım, biz elimizden geleni yapalım diyen iş adamlarımıza biz de elimizden geldiği kadar yardımcı olmak, burada firmaların sanayinin kurulmasını ve iş yerlerinin kurulmasını hızlandırmak amacıyla buraya geldik. Toplantıya olan katılım bizi memnun etti. Buradan memnun gidiyoruz. İnşallah biz daha çok sık gidip geleceğiz, çünkü biz ticaret heyeti değiliz, biz iş adamıyız. Biz buraya yatırım yapar mıyız diye bakmaya gelmedik, biz tam tersine buraya, bu bölge insanına nasıl yardımcı oluruz, ülkenin diğer yerlerindeki gibi firmalarla nasıl buluştururuz, ona bakmaya geldik" şeklinde konuştu.

TÜRKONFED, TÜSİAD Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırımcı Danışma Konseyi üyeleri daha sonra karayolu ile Şırnak’a hareket etti.
Kaynak: İHA