Abd'de Kur'an-ı Kerim'in Yere Atılmasına Tepkiler

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesine üye bir grup, ABD'de Kur'an-ı Kerim'i yere atan eski askeri protesto etti.

Yeni Cami'de cuma namazını kılan grup, Soykan Parkı'nda toplandı. "Kur'an'a uzanan eller kırılsın" sloganları atan ve tekbir getiren grup adına konuşan MTTB Malatya Şube Başkanı Mücahit Balin, ABD'de eski bir asker olan Ben Smith'in, Çay Partisi'nin toplantısında yaptığı konuşma sırasında İslam'a hakaret ettiğini, elindeki Kur'an-ı Kerim mealini yere fırlattığını söyledi.

Smith'in, Kur'an-ı Kerim mealini yere atmakla kalmayıp kahkaha attığını ve dinleyen kişilerin de onu alkışladığını ifade eden Balin, "Bizler, bu çirkin saldırıları şiddetle, nefretle kınadığımızı ve lanetlediğimizi ifade etmek istiyoruz. Onları Yüce Allah'a havale ediyoruz" dedi.

Bu çirkin davranışın, tüm İslam alemini derinden yaraladığını belirten Balin, "Kur'an-ı Kerim'e düşmanlık edenler, aslında Allah'a, Peygambere, meleklere ve tüm Müslümanlara düşmanlık etmektedirler. Bu çirkin saldırılar, senelerdir söndürülemeyen, önüne geçilemeyen ve gün geçtikçe parlayan Kur'an-ı Kerim'in ışığını söndürme ve Müslümanların önünü kapatma çabasıdır. Bütün Müslümanları, yüce kitabımıza bu çirkin saldırıyı yapanları lanetlemeye davet ediyoruz" diye konuştu.

ABD yönetimine seslenen Balin, "Yüce dinimize ve kutsallarımıza yapılan bu çirkin olayların arkasındaki güçlerin ve o şahsın derhal tespit edilip önce vicdanlarda, sonra mahkemelerde yargılanması gerekmektedir" ifadesini kullandı.
Balin, Müslümanların bu tür saldırı ve hakaretleri kınamak ve lanetlemekle kalmayıp her gün Kur'an-ı Kerim'i okuması gerektiğini kaydetti.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
Kaynak: AA