Bosna Hersek'teki ''bayrak Tartışması''Sona Erdi

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Kış Olimpiyatları'nda Bosna Hersek bayrağını hangi sporcunun taşıyacağına dair tartışmalar sona erdi.

Bosna Hersek Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu'nun bugünkü olağanüstü toplantısında, 7 Şubat'taki açılış töreninde Bosna Hersek bayrağını kayakçı Jana Novakoviç'in taşıyacağına karar verildi.

Başkent Saraybosna'da bugün yapılan olağanüstü toplantıya Bosna Hersek Olimpiyat Komitesi yetkililerinin yanı sıra Soçi'de ülkeyi temsil edecek beş sporcunun antrenörleri de katıldı.

Toplantıda, günlerdir süren kriz çözülerek, Bosna Hersek bayrağını Novakoviç'in taşıması kararı çıktı.
Bosna Hersek Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu, salı günkü toplantısında, açılış töreninde bayrağı hangi sporcunun taşıyacağı konusunda uzlaşamamıştı.
Ülkeyi oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin (RS) olimpiyat komitesi yetkilileri, bayrağı kayakçı Jana Novakoviç'in taşımasını, diğer entite Bosna Hersek Federasyonu'nun (FBIH) olimpiyat komitesi yetkilileri ise kayakçı İgor Laykert'in taşıması gerektiğini savunmuştu. Her iki entitenin olimpiyat komitesi yetkilileri de kendi sporcularının daha başarılı sonuçlara sahip olduğunu ve ülke bayrağını kendi sporcularının taşıması gerektiğini ifade etmişti.
Laykert, bu sezon Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen yarışmalarda iki birincilik elde ederken, Novakoviç ise bir birincilik elde etti.
Novakoviç, 2010 yılında Kanada'da düzenlenen Kış Olimpiyatları'nda da Bosna Hersek bayrağını taşımıştı.
Soçi'de düzenlenecek Kış Olimpiyatları'nda, Jana Novakoviç ve İgor Laykert'in yanı sıra, Marko Rudiç, Mladen Plakaloviç ve Tanya Karişiç de Bosna Hersek'i temsil edecek.
Kaynak: AA