Side Antik Kenti Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı

Antalya’nın, Side Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan Side Antik Kenti Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı tüm yasal prosedürlerini tamamladı.

Side Antik Kenti Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı

Halkın katılımının ilk gününden itibaren üst düzeyde sağlandığı, daha önceki planlarda sorun oluşturan emsaller için gerçekçi, uygulanabilir, adaletli ve koruma prensiplerini gözeten plan; ülkenin önemli bir turizm merkezi olan Side’nin sosyo, kültürel, ekonomik bir yapıya kavuşturulmasını amaçlıyor. Side Antik Kenti Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı; değişikliklerle ilgili bilgi edinmek isteyen tüm vatandaşlar için 1 ay boyunca Side Belediyesi İmar Servisi’nde askıda kalacak.

Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar, tarih ve arkeoloji ile ziyaretçilerin buluşmasının sağlanarak daha sağlıklı turizm hedefleyen planla ilgili olarak şunları söyledi: “Çok uzun ve emek dolu bir yolun başarı ile sonuna ulaştık. Çalışmalarımız nihayet buldu planımız askıya çıktı, vatandaşlarımızla buluşuyor." Uçar, ilk günden beri dikkatli ve sağduyulu bir şekilde adım adım ilerledikleri Side Antik Kenti Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı’nda emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, Tarihi Kentler Birliği, Çekül Vakfı, Anadolu Üniversitesi Side Kazı Heyeti, Side Esnaf Birliği, Selimiye, Yalı ve Kemer Mahalle Muhtarlıkları ve Side halkına teşekkür etti

Kaynak: İHA