Yaralı Baykuşa Gazeteciler Sahip Çıktı

Kayseri’de bir dükkanın camını çarparak yaralanan baykuşa gazeteciler sahip çıktı.


Kocasinan ilçesinde gözlük satışı yapan İdris Moğol’un akşam saatlerinde kapatmaya hazırlandığı işyerinin camına baykuş çarptı. İşyerinin camına bir şey çarptığını fark eden Moğol, kapı önünde yaralı baykuşla karşılaştı. Bir gözü kör olan baykuşu kova içerisine koyan İdris Moğol, yetkilileri arayarak yardım istediği ancak geri dönüş olmayınca gazetecileri aradı. Moğol, "Kuş galiba gözünün görmediğinden dolayı camımıza 2 kere çarptı. Daha sonra yakalayıp kovaya koyduk. Ardından yetkilileri aradık ama kimse gelmedi. Saat 17.00’ye yaklaşıyordu. O nedenle mesai saatleri yaklaştığından dolayı herhalde hiç gelen olmadı. O yüzden de size haber verdik. İnşallah bir faydası olur" diye konuştu.

Moğol, baykuşun gözünün kör olma nedeninin sorulması üzerine, “Çarpma sonucu değil, daha önceden gözünde körlük var galiba. Sağ gözü gördüğünüz gibi yok. Mutlaka bir sorunu olmuştur" dedi.

Gazeteciler yaralı baykuşu
Gazeteciler yaralı baykuşu Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi Veterinerlik Müdürlüğü’ne teslim etti. Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi Başbakıcısı İsmail Tamokur, “Bu tür vakalarla sıklıkla karşılaşıyoruz. Bu tür yavru yırtıcı kuşlar doğadaki diğer büyük yırtıcı kuşların sürekli saldırısına uğruyor. Bize bu şekilde birçok hayvan geliyor. Bu küçük baykuşu rehabilitasyon altına alacağız. Burada bakımlarını ve tedavisini yaptıktan sonra uzunca bir süre bizde misafir olarak kalacak. Daha sonra doğada yaşamını devam ettirebilecek şekle gelince doğaya salacağız. Tabi baykuş üzerinde gözlemlerimizi yapacağız. O şekle gelmezse yine burada kendi imkanlarımızla bakacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA