Eskişehir’de 'Uğur Mumcu'yu Anma Gecesi' Düzenlendi

Eskişehir’de Çağdaş Gazeteciler Derneği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi tarafından "Uğur Mumcu’yu Anma Gecesi" düzenlendi.

Eskişehir’de 'Uğur Mumcu'yu Anma Gecesi' Düzenlendi

Atatürk Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Uğur Mumcu için hazırlanan slayt gösterisinin davetlilere izletilmesinin ardından programın açılış konuşmalarına geçildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen yaptığı açılış konuşmasında, Uğur Mumcu’nun içerisindeyken bombalanan otomobili Eskişehir'e getirterek, kent merkezine koyacaklarını belirtti.

Daha önce kent merkezinde Uğur Mumcu’nun bir heykeli bulunduğunu, fakat bir iş kazasında parçalandığını ve daha sonra kaldırıldığını söyleyen Büyükerşen, "Belediye başkanı olduğum günden itibaren o anıtın parçalarını aradım. Sonunda evvelki yıl çöplerin altında bulduk. Heykeltıraşını bulduk ve yeniden yaptık. Kimsenin kıramayacağı Kent Park’ta en güzel yere diktik" dedi.

Programda daha sonra ödül törenine geçildi. Bu sırada ödüle layık görülen İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, bir konuşma yaparak, aldığı bu ödülü Gezi Parkı eylemcileri ve eylemlerde Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için kabul ettiğini söyledi.

Kocasakal, "Kişilere fazla anlam ve önem yüklemeyiniz. Bana göre, aslında en büyük güç asla aşılamayacak, karşısında durulamayacak kişiler değil; halk ve halkın örgütlü gücüdür. O yüzden ben sadece konumu gereği üzerine düşen görevi yapmaya çalışan bir kişiyim. Öyle bir döneme geldik ki insan görevini yaptı diye kahraman haline gelebiliyor. Öyle bir dönemde yaşıyoruz. O yüzden aslında bizler zaten konumumuzdan dolayı ve o konumun getirdiği güç ile görevden dolayı belki ön plana çıkmış durumdayız. Asıl bu dönemde büyük mücadeleler veren o kadar çok insan kurum var ki onları asla unutmamak lazım. Benim için bu yılın özellikle bu anlamda ödüle layık olan Gezi’de, Kuğulu Park’ta her yerde sokaklara çıkan, direnen halktır. Onlar adına bu ödülü alıyorum. Bu ülkede 80 bin avukat 79 barolarımız var. Dolayısıyla bu süreçte mücadele eden bütün barolar ve avukatlar hepsi birer adalet savaşçısıdır. Onlar adına bu ödülü kabul edebilirim. Şu gücü ve onun genel kurulunun bana verdiği yetki olmasa ben ne yapabilirim ki" şeklinde konuştu.

Ümit Kocasakal, yaptığı konuşmayı Uğur Mumcu’nun üslubuyla seslenerek sona erdirdi. Kocasakal, "Hukuksuz kaldık, boğulduk. Kargaşa içerisinde unutulduk. Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk. Yolsuzluğa bulandık unutma bunu ey halkım, unutma bunu. Sandıkta, sokakta hesabını sor bunların. Bekletme bizi, yanıltma bizi ey halkım. Sor bunların hesabını" dedi.

Program, ödül töreninin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA