Ak Parti’li Erdem; 'Muhalefet Sağlık Konusunda Kara Propaganda Yapıyor”

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, göz ve diş tedavilerinin ücretli olacağına dair ifadelerin gerçek dışı olduğunu belirtti.


AK Parti hükümetlerinin ülkede yaptığı en önemli reformlardan birisinin “sağlıkta dönüşüm” olduğunu savunan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Hastanelerin tek çatı altında birleşmesi, Bağ-Kurlu veya SSK’lının özel hastanelerde dahil olmak üzere istediği hastaneye gidebilmesi, herkesin ilaçlarını eczanelerden alabilmesi ve hastanelerdeki ilaç kuyruklarının kaldırılması, kanser, diş tedavisi, tüp bebek gibi tedavilerin sigorta kapsamına alınması, ambulans uçakların, helikopterlerin hizmete girmesi, ilaç fiyatlarının yüzde 80-90 oranında düşürülmesi gibi onlarca yeni sağlık hizmeti halkımızın AK Parti’yi en fazla takdir ettiği hizmetlerdendir. Bu hizmetlerden büyük çoğunluğu dünyanın en ileri ülkelerinde bile sigorta kapsamı dışındadır” dedi.

Muhalefet partilerinin bile AK Parti’nin sağlıktaki bu başarısını takdir etmekte olduğuna dikkat çeken Erdem, “Ancak son günlerde kamuoyunu yanıltıcı gerçek dışı bilgiler sıklıkla dile getirilmektedir. Seçimlerden sonra göz hastalıkları ve diş tedavisinin ücretli olacağı yönünde yalan ve yanlış propaganda yapılmaktadır. Özellikle Aydın Belediyesi AYBA elemanları tarafından kömür ve erzak götürdükleri köy ve mahallelerde yapılan kara propaganda bilinçli bir dezenformasyon kampanyasıdır. CHP, AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayından çekindiği için AK Parti hükümetini yıpratma stratejisi yürütmektedir. CHP adayı yalan üzerine siyaset yapmayı alışkanlık haline getirmiştir, ancak siyasette yalan söyleyenler, halkı aldatanlar her zaman kaybetmişlerdir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA