Gamek Kursiyerlerinin Sergisi Göz Kamaştırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (GAMEK) eğitim gören kursiyerlerin gerçekleştirdiği sergi ve ebru sanatı gösterisi Gaziantepliler tarafından tam not aldı.

Gamek Kursiyerlerinin Sergisi Göz Kamaştırdı

Forum Gaziantep Alışveriş Merkezi’nde yapılan etkinlikte GAMEK bünyesinde eğitim verilen eğitici annelik ve ebru kurslarında öğrencilerin dönem boyunca yaptıkları çalışmalar sergilendi.

Katılan ziyaretçilerin eğlenceli vakit geçirdiği etkinlikte GAMEK standını ziyaret eden Gazianteplilere usta eğitmenler tarafından ebru gösterisi düzenlendi.

Gösterinin ardından ziyaretçiler standlarda kendi ebrularını kendileri yaparak eğlenceli vakit geçirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol’un açılışını yaptığı sergi iki gün boyunca ziyaretçilere açık oldu.

EBRU SANATINA İLGİ YOĞUN
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, Gazianteplilerin ebru sanatına yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizerek, “Ebru çok eski bir Türk sanatı. Halkımız da bu sanatı ilgiyle takip ediyor. Öğrenmek için merkezlerimize başvuran kursiyerlerimiz de çok fazla. Hepsi içlerinden gelen sevgiyle bu sanatı icra etmek istiyor. Çok başarılı eserler çıkarttıklarını bizler de bu gün bizzat görmüş olduk” diye konuştu.

EĞİTİMLİ ANNELER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
Gelecek nesilleri eğitimli ve bilinçli annelerin yetiştirilmesi için açıldığını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, “Açılan sergiyle ne kadar başarılı bir çalışma yapıldığı tüm halkımız tarafından görülmüş oldu. Bu kursumuzda A’dan Z’ye bir çocuğun ihtiyaç duyduğu her şey öğretiliyor. Hangi yaş grubundaki çocuğa nasıl davranılmalı, anne nasıl bir eğitim vermeli hatta nasıl oynamalı. Hangi oyuncaklarla hangi yaş grubundaki çocuklar oynatılır gibi aslında hepimizin bildiğini sandığı ancak pek çok yanlışla dolu bilgilerimizin en doğrusunu öğretmek için tüm annelerimizi ve anne adaylarımızı kursumuza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KURSİYERLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Koordinatörü Ramazan Dündar, kursiyerlerin yaptıkları çalışmaları Gazianteplilere sergilemekten gurur duyduklarını kaydederek şunları söyledi:
“Kursiyerlerimiz çalışmalarını büyük bir istekle gerçekleştiriyor. Bunun neticesinde de güzel ürünler ortaya koyuyorlar. Her yıl 15 bin kişiye arzu ettikleri alanda sanat ve meslek eğitimi kursu vererek hem topluma hem de istihdama katkı sağlıyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana 85 bin kişiye ücretsiz eğitim imkanı sunduk. Kursiyerlerimizin her zaman yanındayız.”
Kaynak: İHA