Akıncılar'da Yelkenkanat ve Yamaç Paraşütü Kursu Açılacak

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde yelkenkanat ve yamaç paraşüt kursu açılacak.

Kaymakam Mehmet Fatih Yakınoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kamu kurumlarda görev yapan memurlar ve bazı esnafların istekleri doğrultusunda ilçede yelkenkanat ve yamaç paraşütü kursu açılacağını belirtti.

Konuyla ilgili Türk Hava Kurumu Sivas Şubesi ile görüşüldüğünü aktaran Yakınoğlu, şunları kaydetti:
"Belirtilen kursların açılması için gerekli yazışmalar yapılmış ve olumlu cevap gelmiştir. Kursların hava şartlarına göre nisan-mayıs aylarında yapılması planlanmakta. 2 hafta sürecek teorik derslerin sonunda ise düşük irtifalı uçuşlar planlanmakta. Planladığımız çalışmalar doğrultusunda Türk Hava Kurumu Sivas Şubesi tarafından gerekli uçuş ekipmanları da sağlanacak. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler yamaç paraşütü ve yelkenkanat pilotu sertifikası alacak."
Yakınoğlu, ilgili vatandaşların kursa katılmasını istediğini belirterek, "Suşehri ve Akıncılar ilçelerimizi bölgenin uçuş merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu işte uzman deneyimli yamaç paraşüt öğretmenlerimiz gözetiminde kursa gelen bayan erkek herkesi birer yamaç paraşüt pilotu olarak yetiştirmeyi planlıyoruz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA