Orhan Gazi'nin Yadigarı Cami Restore Edildi

Orhan Gazi tarafından yaptırılan Babasultan Camii'nin restorasyonu tamamlandı.

Orhan Gazi'nin Yadigarı Cami Restore Edildi

Kestel'in Babasultan köyünde Osmanlı'nın ilk dönem eserlerinden olan Babasultan Camii ve Geyikli Baba'nın türbesi Bursa İl Özel İdaresi tarafından aslına uygun olarak restore edildi. Restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ve Kestel Kaymakamı Cemil Aksak, yetkililerden bilgi aldı.

Tuğla ve taştan yapılan cami, 1855 depreminde zarar görüp, ll. Abdülhamid Han tarafından restore edilmişti. Ecdat yadigarı cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce 1958’de Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu tarafından da 1963-1964 yıllarında onarılmıştı.

Genel Sekreter Bilal Çelik, "Babasultan Camii ve türbesi Osmanlının ilk dönem eserlerinden olup, Bursa fatihi Orhan Gazi'nin bizlere bıraktığı en önemli emanetlerden biridir. Halkımız arasında gönül ehli olarak kabul gören ve her yıl hayrına mevlit okutulup pilav dökülen Geyikli Baba'nın türbesi de ayağa kaldırıldı. Cami ve türbenin çevresi güzelleştirildi. Mayıs 2013 tarihinde Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte başlattığımız restorasyon çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde camimizi ibadete açacağız. Aynı zamanda mutfak, abdesthane ve helalar da yeniden yapıldı. İdaremiz olarak bugüne kadar yaklaşık 750 bin lira haracadık. Gerekli görüldüğünde yine katkı sağlanacaktır" dedi.

Kaynak: İHA