Sivil Toplum Kuruluşlarından Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki'ye Ziyaret

Kentteki, çeşitli oda, dernek ve sendika temsilcileri Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Minibüsçüler ve Servisçiler Odası, Kayseri Aile Hekimleri Derneği ile Şeker İş Sendikası Başkan ve yöneticilerini ziyarette talep ve isteklerini Başkan Özhaseki'ye ilettiler.
Başkan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, oda seçimlerinde kırgınlıkların olmaması gerektiğini belirterek, bütün sistemlerde seçimin olduğunu söyledi.

Seçimlerin, sadece demokrasinin değil insanlığın bir gerçeği olduğunu ifade eden Özhaseki, "Ancak seçimlerde olgun davranmak ve kırıcı bir söz söylememek lazım. İftira etmemek ve yalan söylememek gerekiyor. Çünkü Cenabı Hak sorar. Vebalde kalınmaması lazım. Şükür Kayseri'de bu olgunluk gösteriliyor" dedi.

Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Yavuz Ay da Kayseri'deki toplu taşıma sistemindeki çalışmalardan dolayı Özhaseki'ye teşekkür etti.
Toplu taşıma işinde birçok kente örnek teşkil ettiklerini anlatan, Ay, şöyle konuştu:
"Birçok şehirden gerek minibüslerin dönüşüm projesi, gerek otobüsler ve raylı sistemin entegreli çalışması, gerekse Türkiye'de ilk defa personel araçlarının "P" plaka kapsamına alınması konusunda bizlerden de fikir alıyorlar. Bu da bizim hoşumuza gidiyor. Kayseri'de 794 öğrenci servis aracı ve servis araçlarının tamamını yenilemeyle ilgili bir projemiz var. Servisçiler için bir site hayalimiz de var."
Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ümit Işıldak ise Kayseri'deki aile hekimleri hakkında bilgi vererek, 481 aile hekiminin olduğunu belirterek, Kayseri'de 2008 yılının sonunda aile hekimliğine geçildiğini ve eskiden sağlık ocağı sisteminde yapılan tüm hizmetlerin şimdilerde aile hekimleri ve aile sağlığı elamanları tarafından yapıldığını kaydetti.

Şeker İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İsmail Yücel de ziyarette sendikanın yeni yönetimi ve çalışmaları hakkında Başkan Özhaseki'ye bilgi verdi.
Kaynak: AA