Belediyeden Kadınlara Edirne Gezisi

Edirne Belediye Başkanlığı'nın sosyal projeler kapsamında düzenlediği Edirne gezisine katılan kadınlar, gün boyunca gezerek stres attılar.


Edirne Belediyesi, yaşadıkları kenti daha iyi tanımaları için 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik Edirne gezisi düzenliyor. Talatpaşa Mahallesi’nde yaşayan 65 yaş üstü 30 kadının katıldığı Edirne gezi turu sabah saatlerinde yeni yerleşim bölgesinde başladı.

Gezi turu kapsamında, Edirne Belediye Başkanlığı'nca yapılan suni gölet gezildi. Ardından, TOKİ yerleşim bölgesi, Sarayiçi bölgesi, Sultan II. Beyazıt Külliyesi ziyaret edildi

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi yaptığı yazılı açıklamada, “Edirne Belediyesi olarak sosyal projelerimizle halkımıza daha iyi hizmeti sunmayı, belirli konularda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Tüm sosyal projelerimizde amacımız vatandaşlarımıza daha iyi hizmeti sunmak. Edirne Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi yaşlılara, engellilere, çocuklara ve dezavantajlı vatandaşlara ilgi göstermeye ve onlarla ilgili projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Edirne Belediye Başkanlığı’nda başlatılan sosyal proje kapsamında, Edirne merkez mahallelerde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar muhtarlıklar aracılığıyla tespit edilerek, bakıma muhtaç olanlar, sağlık sorunları yaşayanlar, ihtiyaç sahipleri, hatta avukat, psikolog ihtiyacı olanlar saptanarak, onları destekleme çalışması başlatıldı. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yönelik başlattığımız bu proje kapsamında, evlerinde yaşlarının vermiş olduğu sağlık sorunları, hayatlarını mahallelerinin dışına taşımakta zorlanan 65 yaş üstü vatandaşlarımızı evlerinden belediye otobüslerimizle alarak Edirne gezisi yaptırmaya başladık. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yönelik başlattığımız bu Edirne gezi turlarıyla, vatandaşlarımızın yaşadıkları kenti daha iyi tanımalarını ve ruhsal açıdan da güçlenmelerini hedefledik” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu’nun da eşliğinde Sultan II. Beyazıt Külliyesi’ni gezen Talatpaşa Mahallesi sakinleri, böyle bir gezi düzenlendiği için çok memnun olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye teşekkürlerini ilettiler

Kaynak: İHA