Başbakan Erdoğan İçin Brüksel'de Coşkulu Bekleyiş

Belçika'nın başkenti Brüksel'de çok sayıda Türk vatandaşı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamayı bekliyor.

Başbakan'ın Brüksel'de konaklayacağı otelin önündeki Stephanie meydanında toplanan binlerce Türk vatandaşı ellerinde Türk bayrakları ve Başbakan Erdoğan'ın fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyarak, "Dik dur eğilme bu millet seninle" ve "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde sloganlar atıyor.
Avrupa'nın çeşitli şehirlerinden Erdoğan'ı karşılamak için Brüksel'e gelen kişilerden Gülhan Adak isimli Türk vatandaşı, "Tayyip Erdoğan ve AK Parti aşkı için buradayım" dedi.

Fransa'dan Başbakan'ı karşılamak için Brüksel'e geldiğini söyleyen Abdullah Tanrıkulu isimli vatandaş ise, "Biz Başbakanımıza sahip çıkmaya geldik. Avrupalı vatandaş Başbakanına sahip çıkıyor. Bütün Avrupa onunla beraber" diye konuştu.


"Başbakan için canımı bile veririm, onu çok seviyorum" diyen Betül isimli bir diğer Türk vatandaşı da, Başbakan'ın her zaman arkasında olduklarını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Brüksel'e gelişinin ardından, şehrin Stephanie meydanına üzerinde "Bizim sevdamız sınır tanımaz" yazılı pankartın asıldığı otobüsten konuşma yapması bekleniyor.
Bu arada karşılama töreni dolayısıyla, Başbakan'ın konaklayacağı otelin etrafında ve meydanda yoğun güvenlik önlemleri alındığı ve çok sayıda polisin görev yaptığı gözlendi.
Kaynak: AA