Chp İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Hacıbektaş’ta

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Biz yolsuzluklardan arındırılmış, hukukun üstünlüğüne inanan, Atatürk değerlerini benimsemiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini özümsemiş, 21. yüzyılla barışık bir Türkiye kuracağız” dedi.

Chp İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Hacıbektaş’ta

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Kırşehir’deki temaslarının ardından Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine geldi. Hacıbektaş ilçesi girişinde partililer tarafından karşılanan Balbay, partililerle tek tek tokalaştı

Daha sonra konvoy eşliğinde Çilehane mevkine gelen Balbay, burada 21 Haziran 2010 tarihinde hayatını kaybeden yazar İlhan Selçuk ve kardeşi karikatürist Turhan Selçuk’un mezarlarını ziyaret etti. Balbay, saygı duruşunda bulunup karanfil bıraktı.

Burada partililere hitap eden Mustafa Balbay, “Ben Teyfik Fikret’lerden, Namık Kemal’lerden, Aşık Veysel’lerden ve Mahsuni’lerden gelirim ve ben sadece halkın önünde eğilirim. Ben 57 aylık o acılı günlerden ne kin ne nefret ne intikam; hiçbir bir şey damıtmadım. Ben içeride en çok gelecek biriktirdim. Bunu hep birlikte yapacağız. Şu anda bu iktidar koalisyonu içerisinde, ‘Şu kanat doğru, bu kanat yanlış’ mı diyeceğiz? Tabii ki hayır. Biz yeni bir Türkiye isteyeceğiz. Biz yolsuzluklardan arındırılmış, hukukun üstünlüğüne inanan, Atatürk değerlerini benimsemiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini özümsemiş, 21. yüzyılla da barışık bir Türkiye kuracağız. Ben buna varım. Bu yolda ihtiyacımız olan temel şey,gerçekten kendi zenginliklerimize güvenmek, onlara inanmak” dedi.

Balbay’ın konuşmasının ardından kalabalık içerisinden bir vatandaş Balbay’a, “Bu kadar pisliğe batmış hükümetin parlamentosunda kalmak, sine-i millete dönmeyi düşünmemek sizin için sıkıntılı bir durum değil midir?” diye sordu. Balbay ise vatandaşa, “O parlamento bizim parlamentomuz. O parlamentoyu belirsizliğe terk etmeyeceğiz arkadaşlar” şeklinde cevap verdi.

Balbay daha sonra Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ile birlikte Hacı Bektaş Veli Müzesi’ni gezerek buradaki Hacı Bektaş Veli Türbesi'ni ziyaret etti

Kaynak: İHA