Yaralı Yavru Şahine Ziraat Odası Sahip Çıktı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, saha araştırması yaparken bulduğu yaralı yavru şahine sahip çıktı.

Yaralı Yavru Şahine Ziraat Odası Sahip Çıktı

İnegöl’e bağlı Hamzabey köyünde çiftçilerin tarlalarında saha araştırması yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, tarla içerisinde hareket eden fakat uçmakta zorluk çeken yavru şahini fark etti. Yavru şahini alan Başkan Çelik, Ziraat Odasındaki veterinere kontrol ettirildi. Açık yarası olmayan yavru şahinin rehabilite edilmesi için Bursa Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Yaban Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğüne haber verildi.

Ziraat Odası Başkanı Seza Çelik, “Biz köylerde danışmanlarımızla gidip incelemelerde bulunuyoruz. İncelemeler sırasında tarlaya yakın yol kenarında bir kuş gördük. Uçamadığını fark edince alıp odamıza getirerek Veterinerimize kontrol ettirdik. Kanatlarında ve ayaklarında açık yarası yok fakat uçamıyor. Bu nedenle Bursa Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Yaban Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğüne haber verdik. Şahini kendilerine teslim ettik. Yırtıcı kuş olmasına rağmen bize zarar vermedi. İnşallah sağlığına kavuşur ve doğal hayatında yaşamını sürdürür” dedi.

Bursa Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Yaban Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü yetkilisi Olgun Akdeniz, “Şahin daha yavru 1 yaşında. Görünen açık yarası yok. Şu an neden uçamadığını bilemeyiz. Bursa’da tedavi merkezimizde gerekli tetkikleri yapıp, kısa süre içerisinde iyileşmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yaralı şahin kutu içerisine koyularak Bursa’ya götürülmek üzere yola çıktı.
Kaynak: İHA