Uşak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinde Projeler Yarışıyor

Uşak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Bağlı Sağlık Tesisleri'nde çalışan 22 kişiye Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 'Proje Yazma-Yönetme Kapasitesini Geliştirme' konulu eğitim verildi.

Uşak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinde Projeler Yarışıyor

Projeler üzerinde birebir uygulamalı çalışmalar gerçekleştirerek, kurum personelinin proje yazma ve yönetme konusunda kapasite gelişiminin sağlandığı eğitimlerde interaktif bir yapı içerisinde ve katılımcıların her an eğitim içerisinde olmalarını gerektirecek bir formatın benimsendiği belirtildi. Bu çerçevede eğitimin daha faydalı olması bakımından, katılımcılarında soru ve yorumları ile eğitime aktif olarak katılımları sağlandı.

Eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanan 22 Genel sekreterlik ve Hastane çalışanın sertifikaları törenle verildi.

Törende açıklama yapan Uşak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı, Zafer Kalkınma Ajansı’nın Proje Hazırlama ve Yönetme Eğitimi Programı ile ulusal ve uluslararası projelerden daha aktif şekilde yararlanılacağını kaydetti.

“Bu güne kadar hastanelerimizin fiziksel anlamda tüm düzenlemelerini yaptık ve yapmaya devam edeceğiz, tıbbi anlamda üst model donanımlı cihazlarla çalışmaya başladık ve bunun devamını getireceğiz. Fakat biz inanıyoruz en büyük ve kalıcı ve üstüne katlayarak giden yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu bağlamda bu tür eğitimlerin yapılması ve eğitimlerden çıkan verilerin sahaya yansıtılması konusunda son derece hassas olacaklarını ve sonuçta bu yatırımların Uşağa şimdi ve ilerleyen yıllarda iyi eğitimli anlayış ve vizyon bakımından yetişmiş, profosyonel insan gücü kazandıracağını söyledi.

Verilen desteğin; Genel Sekreterliğin ve Hastanelerin proje hazırlama kapasitesini artıracağını ve Uşak’ın sağlık hizmeti sunumunda ki vizyonuna katkı sağlayacağını ve Uşak halkına hak ettiği anlamda doğru yapıcı nitelikli sağlık hizmet olarak döneceğini ifade etti.

Proje eğitiminin hak ettiği şekilde neticelenebilmesi için çekirdek bir kadro ve onun etrafında onu güçlü kılacak ekipsel çalışmalarına başlatacaklarını söyledi.

Eğitime katılan tüm çalışanlara ve eğiticimize gayretlerin dolayı teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA