Soma'da Öğrencilere Geri Dönüşüm Bilinci Aşılanıyor

Soma Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Soma’daki okullarda öğrencilere geri dönüşüm bilincini aşılama çalışmalarını sürdürüyor.

Soma'da Öğrencilere Geri Dönüşüm Bilinci Aşılanıyor
Bu çerçevede müdürlük yetkilileri Sabri Balcı İlkokulu’nda öğrencilere geri dönüşüm konusunda üç ayrı sınıfta eğitici çizgi filmler izletti

Programda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Öden Yapıcı ve Çevre Mühendisi Yeliz Parmaksız tarafından bilgiler verilirken, Çevre Mühendisi Yeliz Parmaksız "Bireysel ve toplumsal sağlığının sürdürülebilirliğin sağlanmasında, temizlik yanında çevre koruma bilinci alışkanlıklarının kazanılması ve devamlılığı da çok büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla okullarda çevre eğitimi ve geri dönüşüm etkinliği öğrencilere ve velilere anlatılmaktadır. Amacımız yaşanabilir bir dünya için tüketicilerin ve öğrencilerin ambalaj atıklarını geri dönüşüm kumbaralarına atmaları ile tüketicileri geri dönüşümün ne kadar önemli olduğu konusunda çevre bilinci kazanmaktadır. Hedefimiz ise sürdürülebilir bir dünya için hep birlikte yoldayız. Ambalaj atıklarınızı atmayın, ayırın ve dönüşüme evinizden başlatın. Kaynaklar tükenmeden sorumluluk şimdi. Ülkemi seviyorum geri dönüşümü destekliyorum. Çevremi koruyorum bilinciyle, Soma için daha çok dönüşüm. 2012 yılından beri Ambalaj Atıkları yönetimi ile çalışan belediyemiz hanelere, işyerleri ve öğrencilere yönelik Bilinçli Atık, Geri Kazanın teması ile öğrencilere etap etap geri dönüşüme aileleri ile birlikte dahil etmek için çalışmaktadır" dedi.

Kaynak: İHA