Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu'ndan 79 Kişiye İş Umudu

Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Anadolu Cam Eskişehir Sanayi AŞ ile Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında kurslar düzenleneceğini ve kursa katılanların yüzde 90'ına istihdam imkanı sağlanacağını duyurdu.

Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, cam mamul imal ustası, bakım onarım elektrikçisi ve mekanik bakım onarım mesleklerinde açılacak kurslara 79 kişinin kabul edileceği bildirildi.

Kurslara, erkek adaylardan 29 yaşını aşmamış, askerlik hizmetini tamamlamış ve meslek liseleri ile meslek yüksek okullarının motor, makine, torna, tesviye, elektrik, elektronik ve mekatronik bölümlerinden mezun kişiler başvurabileceği kaydedildi
Eğitimlerin teorik ve pratik olmak üzere iki aşamada yapılacağı, teorik eğitimlerin 2 ay süreyle Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Yunusemre Teknik ve Endüstri Meslek liselerinde, pratik eğitimlerin ise 4 ay olmak üzere fabrika bünyesinde gerçekleştirileceği ifade edildi.
Her iki eğitim sonunda başarılı olanların, yüzde 90'ı aynı iş yerinde ve eğitim gördükleri mesleklerde istihdam edileceği aktarıldı.
Kurslara başvuran adaylar için Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Yunusemre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde sınav yapılacağı, Katılmak isteyenlerin 22 Ocak'a kadar Eskişehir Çalışma ve İş Kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları gerektiği bildirildi.

Öte yandan eğitim süresince kursiyerlerde teorik kısımda 20 lira, pratik kısımda 25 lira olmak üzere günlük cep harçlığı ödemesi de yapılacağı açıklandı.
Kaynak: AA