'Avrupa'nın Dijital Hikayeleri' Projesi Havza'da

Havza ilçesinde Fransa, Portekiz, İspanya, İtalya, Norveç, Yunanistan, Romanya, Polonya ve Türkiye'den Havza İmam Hatip Lisesi'nin ortağı olduğu "Avrupa'nın Dijital Hikayeleri" Comenius çoklu okul ortaklığı projesinin tanıtımı yapıldı.

Havza İmam Hatip Lisesi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen tanıtım programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Okul Müdürü Uğur Karabulut tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından proje tanıtımı yapıldı ve proje ortağı ülkeler kendi kültürlerinden örnekler sergiledi.
Proje Koordinatörü Gülsüm Hatice Ünsal tarafından yapılan tanıtımda, "Avrupa'nın Dijital Hikayeleri" projesi kapsamında düzenlenen ziyaret kapsamında 8 ülkeden 18 öğrenci ve 16 öğretmenin 4 gün Havza'da kalacağı belirtildi.
Öğrenciler ve öğretmenlere dijital hikaye yapımı konusunda eğitim verileceği, proje kapsamında kültür şöleni, kültür gezileri yapılacağı, misafir öğrenci ve öğretmenlere Türk Osmanlı sanatlarının tanıtılacağı kaydedildi.
Programda misafir öğrenci ve öğretmenlere Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve diğer davetlilerce Türk kahvesi, kahve fincanı ile ebruların üzerine hat sanatı ile yazılı isimleri hediye edildi.
Tanıtım programına Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Emniyet Müdürü Arıkan Yücedağ, protokol üyeleri, davetliler ve proje ortağı ülkelerden 18 öğrenci ve 16 öğretmen katıldı.

Kaynak: AA