Mhp'nin Bursa Büyükşehir Adayı Kadir Koçdemir Açıklaması

Bursa'da seçim çalışmalarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Adayı Kadir Koçdemir, "30 Mart'ta cemre Bursa'ya düşecek" dedi.

Mhp'nin Bursa Büyükşehir Adayı Kadir Koçdemir Açıklaması

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Koçdemir ve MHP İl Başkanı Hasan Toktaş ile birlikte Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bursa Şubesi yetkilileriyle görüştü. Üsküp’ün yöresel ikramları eşliğinde gerçekleşen ziyarette konuşan MHP Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Koçdemir, 30 Mart’ın Bursa için milat olacağını söyledi.

Avrupa’da yerel yönetimler konusunda tecrübesi bulunan Koçdemir, MHP’nin, Balkanizasyon denen kavramı en iyi bilen ve Anadolu coğrafyasına en iyi hakim olan parti olduğunu belirterek, "Eğer Balkanlardaki kardeşlerimiz olmasaydı, biz her yönden fakir olurduk. Eğer oradaki değerler olmasaydı, biz her yönden eksik kalırdık. Bursa’nın marka şehir sayılmasının en önemli dinamikleri Balkan göçmeni kardeşlerimizdir” diye konuştu.

Mahalli seçimlerin ardından devreye alınacak olan Büyükşehir Yasası ile tüm yetkilerin Büyükşehir Belediyelerinde birleştirildiğini hatırlatan Koçdemir, daha iyi hizmet için destek isterken sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sevgi, zihnin gözüdür. Biz Bursa’yı ve sizi seviyoruz. Mart ayı baharın gelişidir ve umuyorum ki 30 Mart’ta ilkbaharın cemresi, Bursa’ya düşecektir”

İl Başkanı Hasan Toktaş ise Kosova Üsküp Türkleri'nin Anadolu’nun sigortası sayılan coğrafyalarla ilişkisinin önemine dikkat çekerek, “Tüm birikiminizi daha iyi değerlendirmek için çok ciddi bir hazırlık süreci içindeyiz. Donanımlı ilçe başkan adayları ve belediyeciliğin uzmanı olan adayımız Koçdemir ile bu yarıştan galip çıkmak istiyoruz. Kosova demek Türkiye demek. Bursa bizim için çok önemli" dedi

Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Recep Gündüz ise en önemli amaçlarının güçlü akrabalık bağlarını sürekli kuvvetli tutmak olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA