Gaziantep'te Mobilya Fuarı Hazırlıkları

Gaziantep'te Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarının (MOBEF) hazırlıkları sürüyor.

Gaziantep Ticaret Odası'ndan (GTO) yapılan açıklamaya göre, 19-23 Kasım'da gerçekleştirilecek olan fuar için organizatör fuar şirketi ile imzalar atıldı. Sektörün önemli fuarları arasına girmeyi hedefleyen organizasyon, içeriğine halı ile ev tekstili de ekleyerek üçlü konsept yaratmak istiyor.
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yaptığı açıklamada, Gaziantep sektör fuarları projesi kapsamında düzenlenecek MOBEF için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Gaziantep'in hitap ettiği pazarlar, coğrafi konumu ve mobilya sektöründeki potansiyelinin MOBEF'in başarısında kilit rol oynayacağını, fuarın kentin mobilya sektöründeki gizli potansiyelini gözler önüne çıkaracağını vurgulayan Bartık, şunları belirtti:
" Mobilya sektörüne yönelik Gaziantep'teki ilk ihtisas fuarı olan MOBEF'in ulusal ve uluslararası arenadaki tanıtım çalışmaları devam ediyor. Fuar Türk mobilya sektörünün önemli fuarlarından biri olacak. Türk mobilya sektörünün 2013 ihracat pazarını incelediğimizde başta Irak olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin yoğunluğu dikkat çekmekte. Gaziantep, sınıra olan yakınlığı ve komşu ülkelerle olan yakın ilişkileri dolayısıyla cazibe merkezi olma özelliğini her geçen yıl geliştirmekte. Gerek 2 milyona yaklaşan nüfusu, gerek kişi başına düşen geliri, gerekse güçlü sanayisiyle Gaziantep mobilya fuarı, katılımcılarına önemli bir pazar yaratacaktır. İleriki yıllarda mobilya sektörü ile aynı konsepte bulunan halı sektörü birbirine sinerji katacak, söz konusu sektörlere tamamlayıcı nitelikte olan ev tekstili de eklenerek üçlü bir konsept oluşturmayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA