Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, ‘ankara’nın Gündemi’ Programında Gündemi Değerlendirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Yazık günah değil mi? 50 milyar dolar halka açık şirketlerin değer kaybına uğradığı bir iki hafta yaşadık’ dedi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın moderatörlüğünü yaptığı Ankara’nın Gündemi Programı’na konuk oldu. Bakan Yıldız, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol, Türkiye Gazetesi Ankara Temsilci yardımcısı Ercan Gürses'in sorularını cevapladı.

Gündemdeki konuları değerlendiren Yıldız, 17 Aralık olaylarına ilişkin, “Toplumun geldiği bu nokta hiçbir şekilde tasnif edilmez. Bunların gerekçeleri üzerinde durmamız lazım. Siyaset mühendisliğinin hiçbir yolsuzluğu, hiçbir usulsüzlüğü makul hale getirmeyeceği gibi, hiçbir yolsuzluk hiç ama hiç siyaset mühendisliğini makul hale getirmez. Birbirine bu tür hakları tanımazlar. Bu işin patenti bizde. Yolsuzluklarla, usulsüzlüklerle eğer amaç buysa mücadele edilmekse biz zaten bu mücadeleyi 11 yıldan beri veriyoruz. Hiçbir yolsuzluğa, hiçbir usulsüzlüğe biz müsaade edemeyiz. Başbakanımız açıkladı.

Babamın oğlu olsa göz yummam dedi.

Peki, resmin büyüğünü ne yapacağız. Türkiye ile ilgili bir operasyon normal karşılanabilir mi? Türkiye’nin oluşturulmuş ve sürdürebilir siyasi istikrarına borçlu olan yalnızca bu ülkenin iktidar partisi değildir. Bu ülkenin hükümeti 11 yıldan bu yana gecesini gündüzüne kattı ve Türkiye’nin rakamlarına bu hale getirdi. Peki, korumakla mükellef olan yalnızca Ak parti midir? Gelirini bizim iktidarımız döneminde 4,5 katına,7 katına,10 katına çıkardan sanayicilerimiz tanıyorum. Sivil toplum örgütleri, bu ülkenin refah seviyesi biz özelleştirme gelirlerini enerji sektöründen 13 milyar dolar aldığımızda biz ayrım yapıyor muyuz? 76 milyonun geriye dönük borçlarına ileri dönük refah seviyesine harcıyoruz. Bütün nimet külfet ilişkileri eşittir” ifadelerini kullandı.

YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ BU İKİ HAFTADA HALKA AÇIK ŞİRKETLER 50 MİLYAR DOLAR KAYBETTİ
Siyasette istikrar yakalanmışsa bunun hep beraber korunması gerektiğini söyleyen Yıldız, şöyle devam etti:
“Muhalefete aynı şekilde söylüyorum. Muhalefet, muhalefetliğini siyasi istikrarın bozulması üzerinden yapmaz. Dünyanın hiçbir yerinde bu olmaz. Türkiye daha kötü olsun bende buradan fırsat oluşturuyum diyemez. Böyle bir hakkı hiçbir anayasa hiçbir hukuk muhalefete de vermemiştir. Muhalefete verilen şudur. Ak parti bir işlem yapmıştır. Kardeşim ben daha iyisini yaparım. Şu usule ve gerekçe ile demektir. Siz bu tür tehditler üzerinden fırsat oluşturacaksınız ve Türkiye’nin istikrarını konuşabilir hale getireceksiniz. Biz bunları adım adım, dilim dilim ancak kazanabildik. Yazık günah değil mi? 50 milyar dolar halka açık şirketlerin değer kaybına uğradığı bir iki hafta yaşadık.”
‘Geldiğimiz noktada ne yapılmak isteniyor?’ sözüne açıklık getiren Yıldız, “Türkiye, geçen hafta Japonya’ da Sayın Başbakanımızın refakaten Singapur, Malezya oralardaydık. Yatırımcının bir tanesi soruyor. 'Ne oldu Aralık ayında sizin orada' diyor. 'Siyasi istikrar alakalı bir sıkıntınız var mı?' diyor. 'Ekonomi de bir bozulma var mı?' diyor. Şimdi bu soruyu ben sordurtmamalıyım. Siyasi istikrarın sürdürebilir oluşuna olan inanç geleceğe doğru uluslararası sermaye çekmeniz demektir. Türkiye’nin insani ve islami değerlerle bakış acısını bütün dünya bir şeklinde görüyor. Şuan da üzerimize yapıştırılmaya çalışılan imaj El-Kaide ile alakalı biz onları destekleyen bir profilde miyiz. Dünya da terörü destekleyecek en son ve direk karşısında olacak tek ülke varsa, terörün desteklenmesinin azı çoğu olmaz hiç şekilde terör desteklenemez. Biz bu kadar karşısındayken ve acısını çekmişken ölçülebilir 300 milyar dolar dolaylı yoldan 1 trilyon dolarlık ülke 30 yıl içerisinde bir hasar görüyor, siz terörün karşısında mısınız değil misiniz diye tartışılır hale geleceksiniz. Bakın neredeyiz hangi algı ile alakalı işlem ve tabi tutuluyoruz” şeklinde konuştu.

AMAÇ, SİYASİ AÇIDAN ÜLKEYİ EL KAİDE İLE BAĞLANDIRMAK VE TÜRKİYE'DE EKONOMİK KRİZ ÇIKARTMAK
Bir dizi nükleer anlaşmanın olduğunu belirten Yıldız, şunları kaydetti:
“Biz nükleer santraller ve nükleer anlaşmalarla alakalı bir dizi anlaşma vardır. Nükleer silahsızlanma, nükleer güvenlik, barışçıl amaçlarla kullanılması biz bütün bunları Arjantin, Güney Kore, Kanada, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ile yıllardan beri yapıyoruz hiçbir şey yok. En son geldiğimiz noktada siz Japonya ile yapılan nükleer anlaşmada siz yoksa nükleer bomba mı yapmak istiyorsunuz? Siz yakıtı zenginleştirmek mi, uranyum zenginleştirip İran gibi mi olmak istiyorsunuz? 30 yıldan beri yaptığımız aynı işlem niçin bugün başka manada algılanmaya sebep oluyor. Biz bunu kabul edebilir miyiz? Buda teknik açıdan, siyasi açıdan, El- Kaide ile alakalandırmak teknik açıdan onlarca sayabilirim. Ama bir tanesi nükleer santrallerin arasında ekonomik açıdan da acaba ekonominin çöktüğünü görebilir miyiz?”
Kaynak: İHA