Ekmek İsrafı Araştırmasının Sonuçları Açıklanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla geçen yıl Ocak ayında başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”nın bir yıllık sonuçları açıklanıyor.


Kampanya kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve TMO’nun merkez ve taşra teşkilatları; bakanlıklar, valilikler, belediyeler, üniversiteler, diğer kurum ve kuruluşlar, sivil toplum, özel sektör ve medya kuruluşları ile yakın işbirliği içerisinde çalıştı. Bir yıl süren çalışmada kampanyanın toplumdaki etkisi ve ekmek israfı miktarındaki değişim araştırıldı. Araştırma sonuçlarını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 17 Ocak 2014 tarihinde düzenlenecek toplantıyla kamuoyuna duyuracak. Toplantıya kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, üniversiteler, STK’lar, federasyon, dernek, vakıf ve spor kulüpleri yetkilileri ile kampanyaya destek veren diğer paydaşlar katılacak.

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası, ekmek israfı ve israftan kaynaklanan ekonomik kayıpların önüne geçilmesi ve bu konuda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla başlatılmıştı

Kaynak: İHA