Bozüyük'te, Aday Din Görevlilerine Eğitim

Bozüyük İlçe Müftülüğü tarafından, yeni atanan din görevlisi adaylarına, "Aday görevliler temel eğitim" kursu verildi.

Müftü Burhan Çakır, yeni atanan 3 imam hatip ve 1 müezzin kayyıma, 10 gün süren eğitimde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Diyanet İşleri Başkanlığının teşkilat yapısı, Türkçe dil bilgisi kuralları, milli güvenlik bilgileri, iletişim, Atatürk ilke ve inkılapları, insan hakları, halkla ilişkiler, yazışma kuralları, devlet malını koruma ve tasarruf tedbirleri konularının anlatıldığını söyledi.

İslamiyet'in insanları güzel ahlak sahibi yapmayı ve kötü huylardan kurtarmayı hedeflediğini belirten Çakır, şunları kaydetti:
"Din görevlisi sadece camide değil, hayatın tümünde din görevlisi olduğunu unutmaması ve insanlarla hayatın her safhasında, her aşamasında karşı karşıya bulunduğunun farkında olması gerekir. İnsanlar din görevlilerini hep gözlemekte ve örnek almaktadırlar. Zira onlar, son hak dinin bir tebliğcisi ve mürşidi, insanları dünya ve ahrette saadete ulaştıracak ilahi hakikatlere çağıran bir davetçi ve peygamber mihrabında oturan onun bir temsilcisidir. İnsanlar onlara bu nazarla bakmaktadırlar. Durum böyle olunca insanları hakka hakikate çağırırken kendileri bu konulardan uzak duramazlar, durmamalıdırlar. Anlattıklarını önce kendileri uygulamalıdırlar. Din görevlileri, şahsiyet, karakter ve ahlaken toplumun en iyi ve örnek insanı olmak zorundadırlar."
Kaynak: AA