'Bizi Biz Yapan Değerler Bilinsin İsterim' Projesi

Hakkari Üniversitesince hazırlanan "Bizi Biz Yapan Değerler Bilinsin İsterim" projesi kapsamında unutulmaya yüz tutmuş değerler yeniden canlandırılacak.

Üniversitenin projeler birimi tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen projenin tanıtımı yapıldı.
Hakkari İlim Sağlık Kültür ve Araştırma Vakfında (HİSKAV) düzenlenen programa, Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Özatak, akademisyenler, vatandaşlar ve üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler katıldı.

Rektör Ceylan, üniversitenin ilin ihtiyaçlarına bağlı olarak projeler ürettiğini ve üretmeye de devam edeceğini söyledi.

Ceylan, "Bu projeyle toplumda unutulmaya başlanan değerler, bilimin verileriyle desteklenerek tekrar canlandırılacak. Bu çerçevede ırk, etnik köken, dış görünüş, sosyo-ekonomik statü, dinsel inanç, politik eğilim, yaş, cinsiyet, bedensel-zihinsel engellilik gibi faktörlerin ötesinde, insana sırf insan olduğu için değer verilmesi gerektiği bilincini geliştirilecek ve bu yönde çalışmalar yürütülecek" diye konuştu.

Hakkari Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve HİSKAV ortaklığı ile yürütülecek proje ile yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin ziyaret edilmesi, eğitim olanaklarından yoksun gençlere destek sunulması, yerel sanatçı ve dengbejlerin katılımlarıyla konserlerin düzenlenmesi, yöresel ürünlerin tanıtıldığı sergiler açılması, bağımlılığın önlenmesi, çevrenin temiz tutulması gibi birçok faaliyet yürütülecek.
Kaynak: AA