Bilecik'te Umre Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Bilecik'te umre ziyareti için kutsal topraklara gidecek kafile dualarla uğurlandı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından yaptığı konuşmada, umre yolcularının çok özel ve güzel bir yolculuk arifesinde olduklarını ve Cenab-ı Hakk'ın evim dediği "Kabe-i Muazzama"yı ziyaret edeceklerini söyledi.

Sadece kendileri için değil dünyanın selameti, hakkın, adaletin yerini bulması, birlik, beraberlik, kardeşliğin güçlenmesi ve devamı, fitnenin, fesadın ve karmaşanın ortadan kalkması için dua etmelerini isteyen Yağcı, "Bir olalım, iri olalım ve diri olalım. Gerçekten güzide bir beldeden beldelerin en güzeline gidiyorsunuz. Şeyh Edebali diyarından, Osmanlı odağından yine Osmanlı'nın hizmet götürdüğü Medine-i Münevvere'ye, Mekke-i Mükerreme'ye gidiyorsunuz. Buralardan kucak dolusu selam götürün" dedi.


İl Müftüsü Necati Akkuş da çıktıkları yolculuğun kendileri için hayatlarının en önemli kırılma noktalarından birisi olacağını ifade ederek, manevi hası yaşamış hacı ve umrecilerin bunun ne manaya geldiğini iyi bildiğini söyledi.

Kabe-i Muazzama'yı ilk gördüklerinde gönül kapılarını Cenab-ı Hakk'a açıp, dua etmelerini isteyen Akkuş, "Kendiniz, aile fertleriniz, milletimiz, memleketimiz, kardeşliğimiz, Müslümanlar, Kudüs'teki, Filistin'deki, Irak'taki ve Suriye'deki, dünyanın değişik coğrafyada mazlum kanları, canları heder edilmiş Müslümanlar için dua edin. Vaktinizi boşa harcamayın. Orada ayaklarınızı basmış olduğunuz yerlerin bir zamanlar kainatın efendisi, dünya ve ahiret şefaatçimiz Hazreti Muhammed'in ve onun mübarek ashabının alınlarını secdeye koyduğu mekanlar olduğunu unutmayın. Bütün varlığınızı bu ibadete haczedip, rabbinize yönlendirin, varlığınızı rabbinize doğru açın ve rastgele çarşıda dolaşır gibi vaktinizi fazla harcamayın. Cennet mekan orada dururken siz kıblenizi başka bir tarafa çevirip vaktinizi heder etmeyin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 110 kişilik umre kafilesi, Müftü Yardımcısı Özdemir Taş'ın uğurlama duasının ardından yola çıktı.
Kaynak: AA